≫ 

Rusija se samostalno kandiduje za organizaciju Evropskog prvenstva? Rusi imaju dva jaka aduta

Rusija namerava da se samostalno kandiduje za organizaciju Evropskog prvenstva, a UEFA navodno već razmišlja o ovoj opciji, javlja Le Parisijen

  • 0
UEFA Euro 2020, pehar Foto: Tanjug/AP

Navodi se da je već odbačena mogućnost da se prvenstvo igra u više zemalja kako je prvobitno zamišljeno.

Takav scenario bi bio previše rizičan jer se situacija sa korona virusom ne smiruje, pa bi više zemalja podrazumevalo i mnogo više odgovornosti.

Le Parisijen piše da bi 12 zemalja bilo previše, a Rusija, koja je pre dve godine organizovala Svetsko prvenstvo u fudbalu ima spremnu infrastrukturu da odgovori na zahtev EP.

Jedan od razloga zašto UEFA razmatra Rusiju je i činjenica da su tamo brojke zaraženih relativno male u odnosu na brojne druge zemlje. Rusija je registrovala 1,6 miliona ljudi zaraženih koronom, od čega je 29.000 preminulo.

Međutim, UEFA sa ovim neće još izlaziti u javnost, niti donositi ishitrene odluke, a kada je Le Parisijen kontaktirao Alekseja Sorokina, člana Izvršnog komiteta UEFA, zaduženog za organizaciju SP 2018, nije potvrdio da se Rusija sprema za novi tunir.

Sorokin je rekao da ne zna ništa o tome, a bio je deo organizacije za mečeve u Sankt Peterburgu u okviru inicijalno planiranog Evropskog prvenstva.

Druga zemlja koja je takođe razmatrana kao pogodan domaćin bila je i Azerbejdžan. Ipak, u njenom slučaju otežava odluku politička situacija i konflikt sa Jermenijom.

Video: Selektor Tumbaković objasnio zašto je pozvao 32 igrača iako je najavio kraći spisak za Škotsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA