≫ 

Policija upala u Benfiku, istražuje nameštenu titulu iz perioda dok su igrali Luka Jović i Fejsa

Uzbudljiv ponedeljak u Lisabonu

  • 8
BEnfica 2016 Foto: Profimedia

Specijalne policijske snage pretresle su u ponedeljak prostorije Benfike na stadionu Luž u Lisabonu, nakon što su se pojavili novi navodi o nameštanju šampionske titule od strane portugalskog velikana.

Prema informacijama iz ove zemlje, istražitelji su se najviše zadržali u kancelariji predsednika Luisa Felipea Oliveire, čuvenoj sobi broj 18 na najvećem portuglaskom stadionu.

Enrike Mačado, urednik crne hronike lokalne televizije, objavio je da se istražuje sezona 2015/16. inače prva pod vođstvom trenera Rui Vitorije u kojoj je Benfika bila šampion zemlje.

Pobede su, tvrdi novinar, postizane tako što je Benfika podmićivala protivničke fudbalere, kako novcem tako i obećavajući im unosne ugovore u budućnosti.

Od Srba, sporne sezone crveni dres Benfike nosili su Luka Jović (dva nastupa, bez gola) i Ljubomir Fejsa (28 mečeva, bez pogotka).

Inače, Benfika je jedan od najpopularnijih klubova u Portugaliji koji decenijama važi za "državu u državi", pošto su članovi uprave kluba i "sosiosi" često ljudi iz najviših državnih struktura.

I ranije se susretala sa sličnim optužbama u kojima je prednjačio veliki rival Porto, ali do sada joj nijedna sumnjiva titula nije oduzeta.

Video: Eraković u magli asistirao rivalu: Zvezda šokantno primila gol od Inđije za 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Berta

    9. novembar 2020 | 17:52

    Zvezdina skola..

  • sumadinac

    9. novembar 2020 | 19:34

    Kada bi ovi dosli u fkcz ona bi ostala bez 25 titula.

  • Snupy

    9. novembar 2020 | 19:53

    Ovo ceka i nasu malecku pa ce u nizu rang sa startne pozicije -10 bodova, samo sto oni jos nisu svesni toga a kukace kao ranjenici 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA