≫ 

Legendarni golman postao trener Flamenga: U karijeri je dao 131 gol

Rožerio Seni, čuveni golman koji je u karijeri odigrao 1.283 utakmice i postigao 131 gol preuzeće kao trener ekipu Flamenga

  • 0
Foto: Printscreen Twitter / flamengo

Ovaj tim je brazilski i šampion Kopa Libertadores, tako da je pred Senijem ozbiljan zadatak.

Do sada je na klupi bio otpušteni Španac Domenek Torent, a Flamengo je zvanično potvrdio dovođenje Senija, od koga se ranije oprostio njegov prethodni klub Fortaleza.

Pomoćnici Šarl Ember, Nelsom Simo i kondicioni trener Danilo Augusto odlaze zajedno sa Senijem, što je njegov dosadašnji klub takođe potvrdio.

Seni je već stigao u Rio de Žaneiro, a prema pisanju tamošnjih medija, ugovor bi mogao da mu važi do kraja 2021. godine.

U turbulentnom periodu, Seni će po svemu sudeći postati treći trener ove sezone posle odlaska Torenta i Žorža Žezusa.

Žezus je otišao u Benfiku nakon što je sa Flamengom osvojio šest trofeja, uključujući i titulu u prvenstvu, kao i Kopa Libertadores 2019. kada je pobedio River Plejt.

Što se tiče Senija, on je sa Fortalezom osvojio titulu u brazilskoj Seriji B (četvrti rang) 2018, a onda je napredovao i trijumfovao u Cearense prvenstvu 2019. i 2020. i uzeo je Nordeste kup.

Fortaleza je pod vođstvom Senija igrala i Kopa Sudamerikana, a na 153 utakmice je upisao 81 pobedu, 33 remija i 39 poraza.

Kao igrač, Seni je igrao za samo dva kluba, Sinop na početku karijere kao tinejdžer i Sao Paulo od 1992. do kraja karijere 2015.

Video: Samo ona može u život da me vrati: Kada Miha zapeva čuveni hit Ljube Aličića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA