≫ 

Vučić najavio velike promene u srpskom fudbalu posle debakla Orlova: Na udaru struka i organizacija!

Predsednik Srbije prokomentarisao poraz Srbije od Škotske, posle kojeg ni nakon 20 godina naš tim neće biti na Evropskom prvenstvu

Aleksandar Vučić, fudbalska reprezentacija Srbije Foto-montaža: Tanjug/Dragan Kujundžić, Marko Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je neuspeh reprezentacije Srbije u fudbalu, koja se nije plasirala na EURO ni posle 20 godina, pošto je ispala od Škotske u finalu baraža na penala.

I dok je pričao o drugim temama, Vučić je provukao rečenica koji se mogu protumačiti kao poruka zbog neuspeha fudbalera.

- Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače... - rekao je Vučić, a zatim se konkretno osvrnuo na sam meč i šta je u planu kada je u pitanju uloga države u fudbalu i ostalim sportovima.

- Gledao sa sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo u pre svega u infrestrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost - najavio je predsednik.

On je doneo i lepe vesti za takozvane male sportove i pomoć od osam miliona evra atletici, rvanju, rukometu, vaterpolu, košarci i odbojci.

- Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5 miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh.

- U odbojci imamo najbolju žensku i jednu od najboljih muških reprezentacija. U vaterpolu smo uvek najbolji u muškoj, želimo i ženski da podignemo, košarku želimo dodatno da pomognemo, pomoći ćemo velikom svotom novca Zvezdi i Partizanu, mimo ove pomoći, videćemo da li će biti po 500.000 ili milion evra, pošto nastupaju u Evropi, da mogu što bolje da nas predstavljaju - zaključio je Vučić.

Video: Tumbaković: Ni snage ni sreće, nismo ličili na sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D. M.

    13. novembar 2020 | 16:25

    Nemoj ti da ulažeš u klubove, ti privatizuj klubove, pa onda njihove nove gazde nek ulažu u infrastrukturu tih klubova, a ti tu lovu koju si hteo da im daš uloži u lečenje naše dece!

  • Tara

    13. novembar 2020 | 12:44

    Ovaj mora u sve da se mesa ko dijamant margarin iu sport i umedicinu radi ono sto zans najbolje da lazes samo

  • Schomi

    13. novembar 2020 | 13:35

    Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da FIFA sankcioniše mešanje državnih organa u rad nacionalnih fudbalskih saveza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA