≫ 

Liverpul posle 70 godina promenio trening lokaciju: Sada ima novi centar, čudo vredno 50 miliona!

Redsi su čuveni Melvud zamenili Kirkbijem

  • 0
Liverpool FC Foto:twitter/Liverpool FC

"Axa" trening centar je novi dom fudbalera Liverpula u kojem imaju bukvalno sve što požele za rad, odmor, rekreaciju, zanimaciju, deluje facinanantno na prvi pogled - njegova izgradnja koštala je klub 50 miliona funti.

Novi kompleks smešten je u kvartu Kirkbi, u Liverpulu, i biće zamena za kultni Melvud koji stvoren 1950, a u slavna vremena Bila Šenklija evoluirao u modran kompleks koji su fudbaleri Liverpula koristili sve do danas.

Melvud je otišao u istoriju, a šampion Engleske sada ima novi trening kompleks za ponos. Pogledajte i sami sjajne kadrove i ganc nove terene, prostorije, sale, bazene, saune...

Tu su naravno i trofeji velikana sa Mersisajda, premešteni su iz Melvuda i ušuškani u nove vitrine gde gordo stoje na udarnom mestu novog trening centra.

Posvetu je, naravno, dobio i čovek koji je kreirao najveće uspehe kluba u istoriji - Jirgen Klop. Figura nemačkog trenera utisnuta je kao mural na jednom od zidova u zgradi.

- Danas je specijalan dan za klub, dugo se čekalo na ovaj trenutak - izjavio je Klop.

Inače, izgradnja kompleksa trajala je dve godine, veliki broj arhitekti, inženjera, dizajnera i ostalih stručnjaka bio je angažovan na stvaranju modernog sportskog centra, koji, između ostalog, sadrži tri velika terena i nekoliko manjih na kojem će, od danas, treniarati prvotimci i u-23 ekipa.

Video: Rus otkrio pakleni plan prekida finala Lige šampiona sa devojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA