≫ 

SPEKTAKL: Veče za pamćenje srpskih fudbalera, pobedili Rusiju 5:0, ostali u B Ligi nacija!

Orlovi demonstrirali vrhunski fubal, zablistali Jović i Mladenović, tek sad ostaje žal za neodlaskom na EURO

Fudbal Srbija - Rusija Foto: Marko Jovanović

Od euforije do očaja, pa nazad - tako se kretala kriva raspoloženja nacije poslednjih nedelja zbog fudbalera Srbije, koji su se od turbulentne godine, mimo svih očekivanja, oprostili u velikom stilu, spektakularno, možda i najboljom utakmicom u poslednjoj deceniji - pobedili su Rusiju 5:0 (4:0) u poslednjem kolu B3 grupe Lige nacija.

Tako je naš tim, uz malu pomoć i Mađara koji su pobedili Tursku 2:0, opstao u B kategoriji UEFA Lige nacija.

Šta reći posle ovakve partije nego, bravo Orlovi!

Srbija - Rusija 5:0

(Radonjić 10, Jović 25, 45, Vlahović 40, Mladenović 66)

SRBIJA (3-5-2): Rajković - Milenković, S. Mitrović (Pavlović 90), Spajić - Radonjić (Vlahović 29.), Ristić, Gudelj (Zdjelar 90)., Maksimović (Gaćinović 46.), Mladenović (Ranđelović 90.) - Jović, Mitrović

RUSIJA (4-1-3-2): Giljerme (Dženaev 46.) - Karavaev, Divev (Evgenijev 46.), Džikija, Žirkov - Kuzjajev, Odžoev, Erokin - An. Mirančuk (Oblijakov 46.), Zabolotnji (Čerišev 72.), Al. Mirančuk (Mostovoj 46.)

Uživanje je bilo gledati fudbalere Srbije u sredu uveče. Da je kojim slučajem publika mogla da prisustvuje utakmici zvižduci zbog eliminacije od Škotske bi se brzo pretvorili u aplauze, do kraja poluvremena i u ovacije za izabranike Ljubiše Tumbakovića, koji su za 45 minuta atomskim fudbalom, kombinatorikom, efikasnošću i poletnom igrom, slomili kičmu rivalu - bilo je 4:0 do velikog odmora.

Tumbin iznuđeni sastav zbog silnih otkaza usled virusa, povreda, ispostavio se kao najbolji mogući u ovom trenutku. Ofanziva je delovala perfektno, ubitačno, sa dva izrazita špica Mitrovićem i Jovićem, Radonjićem iza njih. Upravo je ofanzivac Marseja načeo goste, najavio njihov brodolom na "Marakani", i to nakon što su Rusi imali zicer u 40. sekundi meča, i još dve-tri zaista velike šanse, kada je Rajković spašavao Orlove.

Šokantni promašaji kao da su razneli borbeni moral Zbornaje, Srbija je "dodavala gas", i definitivno dobila igrača za velika dela - Filipa Mladenovića.

Sa dve asistencije i golom levi spoljni Lehije sebi je prilepio etiketu igrača utakmice, ostavio je bolji utisak čak i od dvostrukog strelca, večeras sjajnog Jovića, koga je dva puta, kao i protiv Škotske, pogađao u "trepavicu" za golove u prvom poluvremenu.

Pamtiće dok je živ ovaj meč i mladi Vlahović koji je u prvom poluvremenuzamenio Radonjića, a nedugo potom pogodio "prvenac" u reprezentativnom dresu - za 3:0.

Fudbal Srbija - Rusija Foto: Marko Jovanović

Sve je polazilo od noge našeim igračima, radili su šta su hteli Rusima čija se nemoć ogledala i u činjenici da je selektor Čerčesov na poluvremenu izvršio četvorostruku izmenu. Ništa nije vredelo, Rusi su pred sobom imali zujalice sa loptom, majstore koji su bili gladni golova. Tako je lako mogao da se nasluti i peti gol, posle uraganskog prvog poluvremena.

"Petarda" je odjeknula u Ljutice Bogdana u režiji igrača koji je i obeležio meč, Mladenović je sebe nagradio golom, krunisao utakmicu karijere, ali i ta akcija iz koje je profitirao, u režiji kompletne navale (pogledajte ispod) najbolje svedoči o tome koliko je Srbija igrala kvalitetno, tačno, precizno, kao mašina...

Tek sad, posle ovakve demonstracije sile, ostaje baš veliki žal što se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo.

Nova šansa su kvalifikacije za Mundijal u Kataru koje kreću od marta...

TOK MEČA

80. minut - Ulazimo u poslednjih deset minuta meča, Srbija polako popušta sa navalom, a Rusi iz sve snage pokušavaju da dođu do počasnog gola. Međutim, sjajan je Rajković večeras, sprečio je i Čeriševa da pogodi.

73. minut - Izašao je tragičar Rusije na ovoj utakmici Zabolotni, igrač koji je mogao da postigne tri gola.

66. minut - GOOOOOL, 5:0, Mladenović! Mogao je da se nasluti peti gol Orlova, vrlo opasno, rekosmo, deluje naš tim kad god pređe na polovinu rivala. Tamo je sad duboko otišao možda i igrač utakmice Mladenović, ubacio se levo, dobio pravovremenu loptu i hirurški precizno pogodio dalji ugao gola Rusa. Bila je to akcija koju su savršeno iskreirali Mitrović, Gaćinović, Vlahović i na kraju strelac Mladenović.

60. minut - Lep potez Gaćinovića, otvorio je kontru posle majstorije na našoj polovini pošto je kroz noge probacio loptu čuvaru. Lepo je potom uposlio Vlahovića, ali je ovaj dao jači for, pa je ruski defanzivac stigao da ga zaustavi.

57. minut - Srbija ne staje, željan je naš tim da se u velikom stilu odjavi za ovu godinu. Jeste ritam malo splasnuo, ali Orlovi i dalje deluju vrko konkretno i opasno kad imaju loptu na polovini rivala.

Fudbal Srbija - Rusija Foto: Marko Jovanović

46. minut - Selektor Rusa Stanislav Čerčesov izvršio je četvorostruku izmenu, očekivano. Gosti su se defanzivno raspali u prvih 45 minuta. Ušli su Evgenijev, Džanaev, Obljakov i Mostovoj, a izašli Divejev, golman Giljerme i oba Mirančuka, Anton i Aleksej. Drugu izmenu izvršio je i Tumbaković. Gaćinovića je poslao na teren umesto Maksimovića.

POLUVREME

45. minut - GOOOOOL, 4:0, Jović, Srbija ponižava Ruse! Još jedna sjajna akcija Srbije, još jedan savršen centaršut stigao je od Mladenovića u peterac, gde je Jović golgeterski odreagovao i glavom pogodio drugi put večeras, za nestvarnih pred poluvreme: Srbija - Rusija 4:0!

40. minut - GOOOOOL, 3:0, i Vlahović je pogodio! Rusi su u nokdaunu, primili su i treći gol, a strelac je Vlahović pošto je sačekao odbitak nakon odbrane Gilgermea, lagano je pogodio nebranjenu mrežu. Jović je prethodno šutirao, sjajni Jović večeras.

33. minut - Opet velika šansa za Ruse, opet za Zabolotnog - ne može čovek da pogodi ništa. Sad je postavio nogu na 6 metara od gola posle pokušaja saigrača van kaznenog, ali je lopta otišla preko prečke.

32. minut - Sve pohvale za Rajkovića, pravovremeno je reagovao na ubačenu loptu vihornog Karavajeva. Upleo se u noge Mirančuku, sprečio ga da pogodi mrežu, potom je Zabolotnijev udarac izblokiran.

30. minut - Šteta, ne može Radonjić dalje jer se povredio, pa je šansu dobio napadač Fiorentine Vlahović. Srbija sad igra sa tri klasična špica, Jovićem, Mitrovićem i Vlahovićem, s tim da će ofanzivac Viole igrati povučenije.

25. minut - GOOOOL, Jović, 2:0 - kakva akcija Srbije! Prekombinovali su naši, činil se tako, ali je to bila savršena kombinacija, verovatno najbolja koju smo videli od njih ove godine, na kraju je Mladenović izvrsno ubacio pred gol, a tamo Jović rutinirano, slično kao protiv Škota, pogodio glavom. Što nije ovako moglo protiv Škotske?

20. minut - Šansa za Ruse, opasno je bilo. Karavajev je lepo ubacio sa desnog krila, a Zabolotni, igrač koji je promašio zicer u 40. sekundi, promašio je i sada. Lopta je prošla desetak centimetara od desne stative. Sreća po naš tim.

15. minut - Solidna kontrola igre Orlova od one početne velike šanse Rusa. Od tog momenta preuzeli su naši inicijativu što je i rezultovalo vođstvom.

10. minut - GOOOOL, Radonjić, vodi Srbija! Sjajan potez našeg ofanzivca, solo akcija i udarac levom nogom sa 17 metara - lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača ruskog tima i promenila pravac, na kraju efektno završila u mreži.

5. minut - Dva vezana kornera izveli su naši igrači, oba Mladenović, ali su se Rusi oba puta odbranili.

Fudbal Srbija - Rusija Foto: Marko Jovanović

1. minut - Rusija je mogla da povede već u 40. sekundi, i čudo kako nije. Zabolotni se našao poptuno sam pred golom, otvorila mu se prilika da sa 7 metara, poptuno meometan savlaa Rajkovića, ali ga je napucao direktno u glaavu, i naš tim se na neverovatan način spasao neprijatnosti odmah na startu.

SASTAVI

SRBIJA: Rajković - Milenković, S. Mitrović, Spajić - Ristić, Gudelj, Maksimović, Mladenović, Radonjić - Jović, Mitrović

RUSIJA: Giljerme, Karavaev, Divejev, Džiklja, Žirkov, Erokin, Kuzjaev, Ozoev, Aleksej Mirančuk, Zabolotni, Anton Mirančuk

Liga nacija, B grupa, 6. kolo

Mađarska - Turska 20.45

Srbija - Rusija 20.45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danijel. k

    18. novembar 2020 | 21:46

    Hvala kriznom stabu i dr konu sto su zatvorili kafice i splavove u 21h tako da su orlovi nocas mogli malo vise da spavaju pa zato danas daju golove

  • Jokic

    18. novembar 2020 | 22:31

    Al smo ga odradili da turci ispadnu😂😂😂

  • Nexxx

    18. novembar 2020 | 22:35

    Ovo nece FSS osloboditi odgovornosti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA