≫ 

Jermeni u transu, slave najveći fudbalski uspeh, plasirali se u B Ligu nacija!

Fudbaleri obradovali naciju koja prolazi kroz teške trenutke zbog sukoba sa Azerbejdžanom

  • 0
Makedonija Jermenija Foto: Tanjug/AP

Veliki uspeh postigla je fudbalska reprezentacija Jermenije, najveći u istoriji ove zemlje u kojoj se od početka ratnih sukoba sa Azerbejdžanom najmanje misli o sportu, posbeno o fudbalu koji je daleko od najpopularnijeg u ovoj državi.

Ipak, radost je velika za jermenski narod jer je nacionalni tim pod vođstvom Žoakina Kaparoša pobedio Severnu Makedoniju 1:0, strelac je bio Hovhanes Hambardžumjan, i tako pogurao svoj tim u viši rang Lige nacija, u B kategoriju!

To je, tvrde Jermeni, najveći uspeh fudbalske reprezentacije, jer je prošla dalje iako je bila najslabije rangirana na FIFA listi od svih konkurenata u grupi.

Jermeni su grupu završili sa 11 bodova, direktni rival za prvo mesto Makedonci imali su dva manje, Gruzija je grupu završila sa sedam bodova, a Estonija sa tri.

Tako se Kaparošev tim pridružio selekcijama Crne Gore i Albanije koje će u Ligu B nacija u idućem ciklusu, a čeka se još rasplet u grupi 3, gde je Slovenija ispred Grčke, a ukoliko ostane neporažena u duelu sa Helenima, i ona će u viši rang.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA