Poznati svi finalisti Lige nacija! Čak 4 zemlje bivše SFRJ igraće zajedno u sledećem ciklusu

Okončano je drugo po redu izdanje ovog UEFA takmičenja

  • 1
Fudbal Belgija - Engleska Foto: Tanjug/AP

Posle Francuske i Španije, i Belgija i Italija su ove srede obezbedile plasman na završni turnir najkvalitetnijih ekipa Lige nacija koji će se održati u oktobru 2021. godine.

Belgijanci su u Briselu bez problema porazili Dansku sa 4:2 uz dva gola Lukakuoa i po jedan Tilemansa i De Brujnea, dok je Italija na Grbavici rutinski porazila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 golovima Belotija u prvom i Berardija u drugom poluvremenu.

Engleska je protiv Islanda zabeležila pirvu pobedu od 4:0, dok je u Čoršovu Holandija slavila protiv Poljske kao gost sa 2:1 i vezala drugi uzastopni trijumf kojim se pristojno oprostila od ovog ciklusa.

Dakle, na kraju takmičenja iz A grupe Lige nacija ispale su Švedska, Ukrajina (ako izgubi sa 3:0 službeno kako se očekuje), Island i Bosna i Hercegovina, i svi će biti potencijalni rivali reperezentacije Srbije u sledećem izdanju ovog takmičenja,

Kada je reč o raspletu u B grupi Lige nacija, Pored Crne Gore (u utorak) i Mađarske iz naše grupe u viši rang su prošle i Češka koja je pobedila Slovačku sa 2:0, zatim Austrija koja je remizirala sa Norveškom (1:1) i Vels koji je pregazio Finsku sa 3:1.

Iz ovog ranga u niži su pored Turaka iz naše grupe i Kiprana ispali i Bugari i Slovaci koji će se u sledćem ciklusu trakmičiti sa klubovima iz trećeg ranga.

U B grupu Lige nacija prošla je i Slovenija koja je remizirala bez golova sa Grčkom u Atini, pa ćemo tako u sledećem izdanju Lige nacija imati čak četiri reprezentacije bivše SFRJ u istom rangu - Srbiju, Crno goru, BiH i Sloveniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun-Tunja

    18. novembar 2020 | 23:40

    Srbi razmontirali veliku i močnu Rusiju,zasluženo!Sad a nakon ove prekrasne pobjede možete osjetiti čar i drži koje pruža nogomet, pogotovu nacionalni. Možete sada vidjete kako je nama Hrvatima bilo prije dvije godine u Moskvi na SP i odlazak na druga velika takmičenja.U redu je klub al nac.dres je svetinja za, njega se gine.Kad pobjeđuješ veselje je veće a kad gubiš tuga je isto veća.Kako li je sada Nijemcima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA