Sevilja ljuta na FSS i Tumbakovića zbog Gudelja i minutaže u dresu Srbije

Tri cele utakmice i dva produžetka ne prijaju Špancima

  • 5
Nemanja Gudelj, Filip Mladenović Foto: Marko Jovanović

Štošta se menjalo prethodnih nedelja tokom reprezentativnih okupljanja fudbalera Srbije, ali je Nemanja Gudelj bio jedan od konstantnijih u rotaciji Ljubiše Tumbakovića.

Upravo to je, prema pisanju Mundo Deportiva razlog zašto je Sevilja nezadovoljna i ljuta na Fudbalski savez Srbije - činjenica da je Gudelj odigrao 300 minuta za "Orlove" za nedelju dana.

Tim Julena Lopetegija već je upozoravao koliko štete klubovima nanosi preterano trošenje igrača, usled odluka FIFA da poveća broj reprezentativnih obaveza kroz Ligu nacija pored standardnih kvalifikacija.

Samim tim, povećava se i broj povreda fudbalera, što jasnom računicom škodi ekipama. U Italiji je iz ovog razloga već bilo priča o bojkotu i zabranama klubova prema igračima da igraju za nacionalne timove.

Kada je reč o Sevilji, ovaj klub neće moći da računa na Nemanju za meč sa Seltom u subotu jer je Gudelj protiv Škota u četvrtak igrao 120 minuta, pa u nedelju 90 protiv Mađara i u sredu protiv Rusa još 90 kada je izmenjen u finišu kada se na terenu našao Saša Zdjelar.

Video: Mitrović: Škotska još peče, svi smo dali sve od sebe...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tole i kokeza

    19. novembar 2020 | 17:51

    Dobar je igrac,ima dobru minutazu u Sevilji..kako god misljenje imali o njemu,realno je medju najboljima u ovoj reprezentaciji..

  • duci

    19. novembar 2020 | 21:32

    Odigrao covek tri utakmice svaka cast

  • Luka

    19. novembar 2020 | 17:32

    Sedi na klupi a sad je bitan, kod nas se vrti u timu jer mu je Lemić menadžer a otac mu je bio u timu kod Tumbakovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA