Klub ga otpustio posle 30 godina službe, a on rasprodao kolekciju rekvizita i obogatio se

Arsenal je hteo da sreže troškove i donekle učinio uslugu Polu Džonsonu

  • 0
APTOPIX Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/AP

Njemu je garaža 2018. godine bila puna Arsenalovih dresova i ostalih klupskih rekvizita koje je skupljao tokom tri decenije boravka na Hajberiju i Emirejtsu.

Iako pomoćno osoblje i ekonom slavnog kluba, bio je u prilici da prikupi štošta, pa da neke od rekvizita, poput medalje sa finala FA Kupa 2014. proda za više od deset hiljada evra, a da ukupno inkasira 111.000 evropskih novčanica.

Kolekcija je uključivala i neke od medalja sa finala Lige šampiona 2006. koje je Arsenal izgubio od Barselone, ali i Liga kupa i Komjuniti Šilda od kojih je dobio oko 33.000 evra.

Na opremi je bilo potpisa igrača poput Tijerija Anrija, Tonija Adamsa, Robera Piresa, a bilo je i dresova Zinedina Zidana i Roberta Karlosa iz Real Madrida.

Džonson je služio u Arsenalu generacije igrača pod Džordžom Grejemom i Arsenom Vengerom, sve dok klub nije odlučio da ga otpusti pre dve godine.

- Pol se tada razočarao i prestao je da voli Arsenal - rekao je aukcioniar Grejem Bad posle prodaje 221 predmeta.

Deo njegove kolekcije je nestao i posle provala i krađa, a sam Džonson kaže da je Arsenal bio njegov život dugo vremena.

- Osećao sam da je sada pravi trenutak. To je bio moj život, a ovo je bila teška odluka. Svi predmeti nose uspomene, ali morate da idete dalje i ja to činim - rekao je Džonson.

Uz spomenutu medalju sa finala FA Kupa koja je koštala devet hiljada funti, skupo je prodat i dres Nikolasa Anelke iz sezone 1998/1999 i koštao je kolekcionara 6.500 funti (7.200 evra).

Dres Brajana Talbota iz sedamdesetih je koštao više od četiri hiljade evra, dok je više od tri hiljade koštao dres Ešlija Kola.

Video: Mitrović: Škotska još peče, svi smo dali sve od sebe...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA