Igrao za Milan i Inter, a sad trenira u Seriji D: Možda ode u Brazil sa bivšim trenerom Zvezde

"Super Mario" traži novi angažman jer je postao slobodan igrač

  • 4
Mario Balotei, Breša Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani

Italijanski napadač Mario Baloteli možda se nađe u avionu za Južnu Ameriku pošto su iz Vasko da Game potvrdili da je njegovo dovođenje stvar realnosti, a ne snova.

Baloteli je prošle sezone igrao za Brešu, a tridesetogodišnjak koji je svojevremeno bio deo Milana, Intera, Liverpula i Mančester Sitija, već godinama ne igra u skladu sa davnašnjim očekivanjima.

Otud i interesovanje, uslovno rečeno, "slabijih klubova" ili bar onih van Evrope za njegovo dovođenje.

Baloteli je, prema pisanju italijanskih medija, proteklih dana bio na raskrsnici između Vasko da Game i Barnslija na Ostrvu.

- Nije san da dovedemo Balotelija u Brazil, već čista realnost. Radimo na tome sa Minom Rajolom, Balotelijevim menadžerom, kako bismo pokušali da dovedemo jednog od najboljih svetskih igrača u Vasko - rekao je Fabio Kordelja, sportski direktor brazilskog kluba za Tutosport.

Baloteli je prethodne četiri godine proveo u Nici, Olimpiku iz Marseja i Breši, a na najvećoj sceni se predstavio kao supertalentovani deo šampionske generacije Intera od 2007. do 2010. godine.

Nažalost, "glava" mu nikad nije dala da taj svoj potencijal ispuni, pa bi odlazak u Vasko bio samo još jedan pokušaj da se dokaže kako Mario zaista poseduje vrhunski kvalitet.

On je u proteklom periodu trenirao sa Francijaćortom, timom iz Serije D, a u vezi sa Vasko da Gamom se povezuje i italijanski trener Valter Zenga, nekadašnji šef struke Crvene zvezde.

- Trenutno imamo trenera, ali on je veliko ime. Ne bih ga otpisivao, da potencijalno postane naš izbor za budućnost ako se odlučimo za promenu - dodao je Kordelja.

Inače, Čijen Li i Pol Konvej iz Barnslija su takođe razgovarali sa Balotelijevim predstavnicima u vezi sa Italijanovim prelaskom na Ostrvo, tako da tridesetogodišnjak i dalje ima nekoliko opcija na stolu.

Video: Mitrović: Škotska još peče, svi smo dali sve od sebe...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA