≫ 

Jojić i Suma se vraćaju u tim, Bajbek rovit, Banjak ide na klupu: Stanojević o Partizanu posle pauze

Trener crno-belih i dalje ne može da računa na sve fudbalere

  • 3
163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

Trener Fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević, održao je konferenciju za medije pred meč protiv Proletera, koji crno-beli igraju u subotu od 16 časova na kojoj je pričao da njegov tim čeka veoma težak meč.

- Očekuje nas Proleter, ekipa koja je samo tri boda iza nas, hit su prvenstva, biće neizvesna utakmica, igramo kod kuće i nadamo se povoljnom rezultatu.

Stanojević nije imao sve igrače na raspolaganju zbog reprezentativne pauze.

- Danas tek dolaze Holender, Natho i Banjak, videćemo, sačekaćemo trening, pa ćemo videti ko je u kakvom stanju. Jojić i Suma su počeli da treniraju, u konkurenciji su za tim, a Bajbek je krenuo sa laganijim treninzima.

Ko se oporavio tokom pauze?

Sejduba Suma, Seku Sanogo, 163. večiti derbi Sejduba Suma se vraća na teren posle povrede oka; Foto: Partizan.rs

- Oporavili su se Suma i Jojić, u konkurenciji su, Bajbek još nije, Asano je imao malu povredu na utakmici, videćemo još danas, za ostalu trojicu reprezentativaca ne znamo, videćemo, gledali smo utakmice i bilo je sve u redu, jedino ako su umorni.

Upitan je i koji je "protivotrov" za čvrstu odbranu Novođađana.

- Oni igraju sigurno, čvrsto, disciplinovani su, "otrov" je mnogo kretnje u napadu, to je lek za čvrstu i dobru odbranu.

Proleter je primio samo jednom više od dva gola?

- Nadamo se da će dva gola biti dovoljna za pobedu. Oni su disciplinovani i teško je igrati protiv njih, sigurno će biti teška utakmica, treba nam strpljenja svih 90 minuta i bitno je da se pobedi.

Na čemu ste radili tokom pauze?

- Radili smo na fizičkoj spremi, mnogi su se izdigli, posebno mlađi, nećemo o imenima, nismo bili u mogućnosti da radimo na taktici, jer nam mnogi igrači nisu bili tu.

Banjak sigurno neće biti u startnoj postavi po rečima trenera Partizana.

Maki Banjak Maki Banjak; Foto: MN Press

- Banjak će danas doći prvi put na trening, biće u konkurenciji za tim, ali verovatno neće biti u 11. Holender je igrao tri utakmice za Mađarsku. Teško je, šta da radimo, tako je svima, ja sam srećan da imamo reprezentativce i kvalitetne igrače. Drago mi je zbog Saše Zdjelara da je debitovao i da je bio deo lepe utakmice.

Upitan je kada se Suma i Bajbek priključuju ekipi i da u budućnosti planirata da u napadu budu Lazar Marković i Filip Holender, uz Asana i Filipa Stevanovića po krilima.

- Za Bajbeka ne znam, mislili smo da će sad da se priključi, ali nije spreman. Suma se priključio, videćemo da li će početi ili ući. Lazar je jednom imao koronu, četiri puta nije, nije još trenirao sa nama, još nije skroz spreman, ali u jednom trenutku njih dvojica mogu da budu gore.

Srbija ni posle 20 godina nije uspela da ode na EURO, a svoj komentar o tome dao je i Stanojević, kao i da li bi on kao trener zabranio igračima da igraju u slučaju opasnosti od povrede.

- Svima je teško pao poraz reprezentacije, pogotovo za struku i igrače, svima nama znači plasman na EURO zbog promocije. Za mene je čast igrati za reprezentaciju. Naravno ako je igrač povređen, treba ga sačuvati, ali sa moje strane uvek treba da ima podršku, to važi i za našu reprezentaciju i za strance, uvek sam to pričao, ali zdravlje igrača je ipak najvažnije - zaključio je Stanojević.

Video: Munja! Asano pretrčao ceo teren za devet sekundi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA