≫ 

Zna se ko je tata: Murinjova lekcija Gvardioli, Son je zver, Totenhem je opet lider Premijer lige

Pevci potvrdili da će se ove sezone ravnopravno boriti za titulu

  • 4
totenhem Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo i Totenhem znaju za šta su sposobni ove sezone - titula je jedino što ih zanima.

Pevci su potvrdili reputaciju jednog od najjačih kandidata za tron i protiv viceprvaka Mančester Sitija, savladali su Gvardiolin tim 2:0 i ponovo preuzeli lidersku poziciju na tabeli. Sada imaju 20 bodova, dva više od Čelsija i Lestera, tri od Liverpula, uz meč više od Lisica i Redsa.

Son je Murinjov superstar, opet je Korejac pogodio, već deveti put ove sezone (koliko i čitav tim Arsenala na primer - prvi je strelac lige), doveo u vođstvo Pevce koje je duplirao Lo Selso u drugom poluvremenu, za povtrdu tri boda.

Murinju svaki Gvardiolin poraz ulepša dan, a kad je on za to zaslužan, njegovoj sreći nema kraja. "Hepiend" po Portugalca u novom okršaju sa velikim rivalom nagovestio je superbrzi u superfikasni Son, begom od čuvara i egzekucijom u maniru najboljih finišera - već u 5. minutu.

Kada se tako otvori utakmica, još derbi, mnoge taktičke varijante padaju u vodu, pa su Pevci već tim pogotkom Korejca praktično obavili pola posla do pobede. Daleko od toga da su u nastavku meča bili spokojni i kontrolisali situaciju. Građani su udarili svom snagom preko Žesusa, Mareza, De Brujnea, Ferana Toresa, dali gol koji im je poništen, imali još nekoliko pretnji, ali je Loris i danas, kao i mnogo puta do sada, bio briljantan.

Nije Siti bio napadački ubitačan ni u drugom poluvremenu, odbijali su se gosti o defanzivni zid Pevaca, a onda je, u kontri, pala odluka. Rastrčali su se Son i Lo Selso po krilima, čekali na Kejna, a ovaj mirno "izbacio" Argentinca, i mat je bio neminovan - 2:0!

Siti je bio potučen iako je imao 25 minuta da izbegne poraz. Totenhem bi možda nekih prethodnih sezona ispuštao ovakvo vođstvo, ali danas je londonskim tim viša klasa, druga dimenzija kvaliteta - šampionski kalibar.

Pred kraj, Ljoris je panterskom intervencijom na crti, kada je sprečio siguran pogodak i dramu u finišu, potvrdio klasu i sačuvao svoj tim neprijatnosti.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    21. novembar 2020 | 20:33

    TOTTENHAM❤

  • Milan

    21. novembar 2020 | 21:16

    Necu da hejtujem , volim Totinhem .. Ali smanjite dozivljaj .. Bukvalno su imali 2 suta u okvr gola,i oba su zavrsila u golu..

  • Igor Obrenovac

    22. novembar 2020 | 11:41

    Murinjo osvaja sa Totenhemom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA