≫ 

Da su igrali tri dana, Barsa ne bi dala gol Atletiku: Katalonci su očaj živi, Madriđani će po titulu

Atletiko, golom Karaska, savladao očajne Katalonce - 1:0

  • 0
antoan grizman Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Barselone nastavili su da posrću u La Ligi, sad je to već ozbiljan zaostatak za vodećim timovima, a produbili su ga porazom od Atletika u Madridu 1:0, u režiji Janika Karaska pred kraj poluvremena.

Golu Belgijanca prethodio je kiks Ter Štegena, njegovo nerezonsko izletanje na 40 metara od gola, greška u proceni, posle čega je usledila rutinska egzekucija Karaska sa velike daljine, ali u nebranjenu mrežu.

Zanimljivo, bila je ovo prva pobeda Atletika nad Barsleonom u La Ligi posle deset "sušnih godina", i prva pod komandom Dijega Simeonea.

Ne valja ništa u ovoj Barseloni, znamo i zbog čega i šta se dešavalo tokom burnog leta, ali je zaista neverovatno da tim čija navala vredi 500 miliona evra, ne može da priđe golu rivala, ma kako se on zvao.

Sve što su gosti iskreirali na "Vandi" jesu dve šanse posle dodavanja Mesija sairačima. Druga, u drugom poluvremenu, bila je izrazito povoljna, ali je Oblak tada potvrdio klasu, zaustavio je pokušaj Lengela.

Atletiko je igrao kao što se očekivalo, kao što je čitav svet navikao od Simeonea. Tvrdo, borbeno, zatvoreno, da vazduh ne prolazi između linija u kojima su se Mesi, Grizman, Dembele i ostali gubili kao u lavirintu.

lionel mesi Nemoć: Lionel Mesi Foto: Tanjug/Ap

"Jorgandžije" su, dakle, tako tipičnom "Čolizmo" taktikom stigli do pobede, i dalje su jedina ekipa bez poraza u ligi, i ono što najviše fascinira  - primili su tek dva gola u osam utakmica!

A Barsa...

Predani statističari podsećaju da je Barsa ovako loš početak, sa samo 11 bodova u 8 utakmica, imala u sezoni 1991/1992, i tada je, zamislite - bila prvak.

Zanimljivo, tad je kao igrač Ronald Kuman bio deo Barselone, tada je i mogao nešto da napravi na terenu, ali je kao trener, izgleda, bio potpuni promašaj poljuljane uprave kluba letos.

Primera, 10. kolo:

Petak

Osasuna - Ueska 1:1

(Garsija 68 - Ramires 5)

Subota:

Levante - Elče 1:1

(Malero 12 - Tete 64)

Viljareal - Real Madrid 1:1

(Moreno 76 (p) – Marijano Dijas 2)

Sevilja - Selta 4:2

(Kounde 5, En Nesiri 45+3, Eskudero 85, El Hadadi 87 - Aspas 10, Nolito 36 )

At. Madrid - Barselona 1:0

(Karasko 45+3)

Nedelja:

Eibar - Hetafe 14:00

Kadiz - Real Sosijedad 16:15

Granada - Valjadolid 18:30

Alaves - Valensija 21:00

Ponedeljak:

Atletik Bilbao - Betis 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA