≫ 

Javio se i Ljubinko Drulović: Da sam ostao selektor igrali bismo na Evropskom prvenstvu

- Sklonjen je svako ko je postigao neki rezultat - tvrdi nekadašnji reprezentativac Jugoslavije

  • 20
Ljubinko Drulović Foto: MN press

Posle Slavoljuba Muslina javio se još jedan bivši selektor i prokomentarisao aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu.

Srbija ni posle 20 godina neće igrati na Evropskom prvenstvu, a Ljubinko Drulović smatra da bi istorija bila drugačija da je on ostao na klupi nacionalnog tima.

- Ušao sam u istoriju kao neko ko je Srbiji doneo prvu medalju u fudbalu (omladinsko zlato na EP 2013). Iz A tima koji sam predvodio na četiri utakmice njih šestorica su sada reprezentativci. Samo jednu utakmicu sam izgubio i to od Brazila. Ubeđen sam da bi Srbija igrala na Evropskom prvenstvu 2016. da sam ostao selektor i da bi danas imala ozbiljan tim. Veliko iskustvo kao igrača i kao trenera mi daje za pravo da kažem šta mislim. Žao mi je što tada nisam nastavio s poslom, nažalost, tako su drugi odlučili - rekao je Drulović za „Alo“.

Drulović je kao vršilac dužnosti vodio Orlove tokom 2014. godine, ali je mandat selektora poveren Diku Advokatu.

- Ne govorim samo o sebi. Ogrešili su se i o pokojnog Radomira Antića, o Veljka Paunovića, o Slavoljuba Muslina. Svi mi se borimo za karijeru, ali činjenica je da svako ko je postigao neki rezultat sklonjen iz nacionalnog tima. To je najveći problem u našem fudbalu - dodao je Drulović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vik

    22. novembar 2020 | 11:38

    Na celu saveza mora da bude neko ko poznaje struku, ima autoritet, ko je postigao nesto u fudbalu i zaradio dosta pre toga da ga razna muvanja sa menadzerima ne interesuju, neko ko nema prethodne mrlje kao covek.

  • MARKO GROBAR

    22. novembar 2020 | 12:47

    Kokeza i FSS, odavno rade samo za svoje interese i sa koje kakvim menadžerima sastavljaju reprezentaciju. Zato pod HITNO, napolje svi do jednoga. PODRŠKA ZA VIDIĆA.

  • Grof

    22. novembar 2020 | 12:47

    Znamo mi to, ali svi vi koji ste vredeli bili ste neposlušni i niste pristajali da vam tim sastavlja FSS koji je mešetario sa menadžerima. Oni su krivi što je fudbal u Srbiji spao na najniže grane. Sada nam više ni Bog ne može pomoći. Tim se ne pravi za tri dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA