≫ 

Bolonja na pragu najgoreg evropskog rekorda, ali je pobedila, Inter od 0:2 do 4:2, Sasuolo prvi!

Uzbudljivo je bilo na mečevima Serije A

  • 0
rodrigo palasio Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Bolonje pobedili su Sampdoriju kao gosti 2:1 i tako došli do treće pobede ove sezone, imaju i pet poraza, ali su u isto vreme došli na korak da izjednače negativni evropski rekord kada je reč o primljenim golovima na uzastopnim utakmicama.

Mihajlovićev tim je u Đenovi 41. put zaredom kapitulirao, toliki niz je vezao i španski Himnsatik 1950. godine, a ukoliko se i u narednom kolu lopta nađe u mreži Bolonje, izjednačiće crni rekord koji drži generacija francuskog Bordoa iz 1960. godine.

Strelci za Bolonju protiv bivšeg Mihajlovićevog kluba, u kojem je igrao i kojeg je trrenirao dve sezone, bili su Regini (autogol) i Orsolini, za preokret, pošto su Đenovljani vodili od 7. minuta preko Torsbija.

Lider serije A, barem do meča Napoli - Milan, je Sasuolo koji je slavio u Veroni 2:0, a do velikog preokreta i pobede stigao je Inter - od 0:2 do 4:2 u režiji dvostrukog strelca Romelua Lukakua.

romelu lukaku Foto: Tanjug/Ap

Belgijanac je definitivno obeležio dan u Seriji A.

Bio čovek preokreta u najuzbudljivijoj utakmici, spasio je "već prežaljeni" Inter koga su Simone Zaza i Ansaldi uzdrmali golovima u 45. i 62. minutu.

Brzo su "neroazuri" uzvratili, pogodio je Aleksis Sančez u 64, tri minuta kasnije bilo je 2:2 u režiji Lukakua, da bi najbolji strelac Intera pogodio i iz penala u 82. minutu, za potpuni prokeret.

Tačku na meč i na goleadu stavio je Lautaro Martinez, na asistenciju, poađate - Lukakua.

Inače, oba trenera su imala kadrovskih problema zbog pojave kovid virusa. Konte nije mogao da računa na Kolarova i Brozovića, a Đampaolo na Gojaka, Lukića, Vojvodu i Ujkanija. Pritom, gostujući trener je pred samu utakmicu, na zagrevanju, ostao bez kapitena Andree Belotija, umesto koga je u postavu uskočio Zaza.

Serija A, 8. kolo

Fiorentina - Benevento 0:1 (0:0)

(Improta 52)

Inter - Torino 4:2

(Sančes 64, Lukaku 67,84p, Martines 90 – Zaza 45+2, Ansaldi 62p)

Roma - Parma 3:0

(Majoral 28, Mihtarjan 32, 40)

Verona - Sasuolo 0:2

(Boga 42, Berardi 75)

Sampdorija – Bolonja 1:2

(Torsbi 7 - Regini 44ag, Orsolini 52)

Udineze - Đenoa 18:00

Napoli - Milan 20:45

Subota

Krotone - Lacio 0:2

(Imobile 21, Korea 58)

Specija - Atalanta 0:0

Juventus - Kaljari 2:0

(Ronaldo 38, 42)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA