Novopečeni reprezentativac Srbije: Niko mi nije verovao da sam dobio poziv da se priključim Orlovima

Golman Čuke Đorđe Petrović našao se na klupi protiv Rusije

  • 2
Đorđe Petrović i Ivan Ilić Petrović (levo) u društvu Ivana Ilića Foto: MN Press

Iako je pre samo dve godine debitovao za prvi tim, golman Čukaričkog Đorđe Petrović doživeo je da sa 21 godinu dobije poziv u fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Petrović je do sada zabeležio jedan nastup u mladoj reprezentaciji, a sticajem okolnosti pozvan je da bude rezerva Predragu Rajkoviću za meč sa Rusijom. Razlog - Orlove su nešto ranije napustili Marko Dmitrović i Emil Rockov, dok je Đorđe Nikolić dobio pozitivan test na koronu.

- Veče pred meč protiv Rusije, trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević saopštio mi je da odem do kluba, da uzmem opremu i rukavice i da produžim za Staru Pazovu. Bio je to šok za mene, ali ujedno i neverovatan doživljaj i ostvarenje dečačkih snova. Iskreno, većinu reprezentativaca sam po prvi put tamo upoznao. Od ranije sam poznavao Radonjića, koji je bio u Čukaričkom kad sam ja ušao u prvi tim, do sam Pavlovića i Vlahovića znao iz mlade reprezentacije – rekao je Đorđe Petrović za sajt Brđana.

Zanimljivo, Petrović je od ranije poznavao i Predraga Rajkovića.

- On mi je, kao i svim klincima koji su se bavili fudbalom u tom periodu, bio jedan od idola. To je period kad je sa mladom selekcijom osvojio titulu prvaka Evrope u Litvaniji, potom postao prvak sveta na Novom Zelandu. A, sticajem okolnosti, trenirao sam kod njegovog tadašnjeg trenera, Aleksandra Sarića u kampu, čak imam i sliku sa Rajkovićem kao uposmenu.

Ispostavilo se da je golman Čukaričkog, na neki način, doneo sreću reprezentaciji.

Đorđe Petrović Foto: MN Press

- Zezali su se posle u ekipi, pitali me gde sam bio protiv Škotske. Zaista je lepo bilo gledati kako Srbija igra protiv Rusije. Opet moram da pomenem Rajkovića, sjajno je intervenisao kod zicera koji su Rusi imali u prvom minutu i usmerio je utakmicu u pravcu u kojem smo želeli da ide.

- Da smo tada primili gol, ko zna kakav bi kasnije ishod bio. U svakom slučaju, iako sam proveo samo jedan dan sa reprezentacijom, za mene je to neverovatno iskustvo. Kad sam pozvao moje da im javim, isprva mi niko nije verovao – istakao je Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA