≫ 

Ujak golmana Mančester junajteda zaradio velike pare kladeći se na sestrića

Znao je da mali ima nešto...

  • 0
FK Istanbul Bakšašehir - Mančester Junajted Foto: AP/Tanjug

Martin Planket, ujak rezervnog golmana Mančester junajteda Dina Hendersona, zaradio je veliki novac kladeći se na svog nećaka.

Ovaj momak je sjajno branio za Šefild junajted prošle sezone i ovog leta se vratio na Old Traford, gde je rezerva Davidu De Hei. Ipak, "ranije zasluge" donele su mu poziv u reprezentaciju Engleske kod Gereta Sautgejta.

A kada je Henderson imao 14 godina i nastupao za kadete Karlajla, njegov ujak Martin je u kladionici uložio 25 funti da će Din zaigrati jednog dana za reprezentaciju Engleske.

Tom prilikom dali su mu kvotu 500 i kada je Henderson dobio poziv od Sautgejta i izašao na teren, ujak je zaradio 12.500 funti. Prevedeno u našu valutu, na uloženih 3.300 dinara zaradio je 1,6 miliona.

Zanimljivo da su se identično opkladile i majka i baka, samo što su njih dve dočekale nešto slabiju kvotu, koja je bila 50, pa su zaradile po 2.500 funti, pošto su uložile po 50, kada je Din potpisao za Mančester junajted.

Ovo je uobičajena praksa kada su u pitanju engleski fudbaleri i klađenje najbližih na njihov nastup u reprezentaciji, a najpoznatiji primer je nekadašnjeg golmana Liverpula Krisa Kirklenda čiji je otac zaradio pravo malo bogatsvo kladeći se da će sin obući dres Gordog Albiona tamo negde početkom 21. veka.

Video: Policija blokirala još 200 huligana: Grobari ušli u leglo Delija, uništili sve murale, čak i Jagodin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA