Afrički defanzivac poginuo u saobraćajki: Igrao na SP, u timu veka je sa Kurtoom i De Brujneom...

Telo su mu našli 30 metara udaljeno od vozila

  • 0
Anele Nkonga Nkonga u pokušaju da zaustavi Nejamra Foto: Guliver/Lefty Shivambu/Gallo Images/Getty Images)

Tužne vesti stižu iz Južne Afrike - legendarni reprezentativac te zemlje Anele Nkonga poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 33. godini života!

Nkonga je sledeće sedmice trebalo da potpiše za Amazulu, dok je prošle sezone pomogao Mamelodi Sandaunsu, za koje je igrao četiri godine, da osvoje triplu krunu.

Bio je član reprezentacije Južne Afrike na SP 2010. godine i odigrao je ukupno 53 meča za nacionalni tim. Devet sezona je proveo u belgijskom Genku za koji je nastupio 279 puta.

Igrao je pet mečeva u Ligi šampiona, a na mestu desnog beka izabran je u Genkov tim veka gde su se našli i Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne. Otuda i ne čudi što su se pomenuti igrači oprostili od Nkonge.

Ovaj defanzivac je, inače, bio u automobilu sa jednom ženskom osobom koja se nalazi u kritičnom stanju, a afrički mediji javljaju da je Nkonga izgubio kontrolu nad vozilom.

- Po dolasku na mesto nesreće, medicinsko osoblje je pronašlo telo muškarca 30 metara od vozila. Nije pokazivao znake života i proglasili su ga mrtvim - prenose mediji u Africi.

Pogledajte i video snimke:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA