≫ 

Tužna stvarnost viceprvaka sveta: Hrvatima "Poljud" jedini stadion za velike utakmice

Predsednik HNS-a Davor Šuker se sastao sa prvim čovekom "Bilih" Jakobušićem

  • 10
Stadion Poljud Printscreen: Youtube/Frane Kapić

Tužno, ali istinito po hrvatski fudbal zvuči podatak da kao viceprvaci sveta, i to dvostruki, imaju praktično samo jedan stadion kojeg "ne moraju da se stide pred Evropom" kada igraju reprezentativne utakmice.

"Kockastima" je kroz čitave dve i po decenije dom bio "Maksimir", međutim kako je zagrebačko zdanje toliko zapušteno da je i Dinamo pred zabranom da igra klupske mečeve, nacionalni tim će do daljeg domaćin biti u Splitu, na stadionu Hajduka.

Praktično se već preselio, nedavno je u Splitu ugostio Portugal u meču Lige nacija, kada je poražen 3:2.

Međutim, ni slavni "Poljud" nije u bogzna kakvom reprezentativnom stanju, i na njemu su neophodne obimne dorade i rekonstrukcija, o čemu je bilo reči na sastanku čelnika HNS-a Davora Šukera i predsednika splitskog kluba Lukše Jakobušića.

- Ako će Poljud u sledećih nekoliko godina biti primarni dom hrvatske fudbalske reprezentacije s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu. Posebno tu mislim na novi travnjak - rekao je Jakobušić Šukeru.

HNS baš i nema velikog izbora, Split će biti dom reprezentacije do daljeg, samim tim će nacionalni savez morati da uloži u poboljšanje infrastrukture kako bi stadion makar dodirnuo i one najniže evropske standarde.

Podsećamo da je zbog dugogodišnjih zategnutih odnosa na relaciji HNS- Hajduk i svaka utakmica reprezentacije na "Poljudu" bila praćena negativnim nabojem prema čelnicima Saveza. Sećamo se i iscrtavanja kukastog krsta na terenu pre četiri godine pre meča sa Italijom, što je protumačeno kao direktni udar na Savez, pošto su tim činom nepoznati počinioci želeli da izdejstvuju kaznu HNS-u.

Video: Zavirite na grandiozni Olimpijski stadion u Berlinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    24. novembar 2020 | 18:32

    A koji je nama osim Marakane, zar i to nije tužno...

  • Dragan

    24. novembar 2020 | 17:51

    A mi imamo koliko ono

  • Brut

    24. novembar 2020 | 18:47

    Vino mi se da su jednom bili treći i jednom drugi ako me pamćenje nije napustilo, tako da nisu dvostruki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA