≫ 

Čerčesov o kritikama zbog debakla u Beogradu: "Ne priliči selektoru Rusije da podnese ostavku"

Čerčesov ubeđen da je njegov tim u Beogradu imao samo loš dan

  • 0
Stanislav Čerčesov Foto: Marko Jovanović

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov dao je opširan intervju za tamošnje medije u kojoj je jedna od udarnih tema bio debakl u Beogradu protiv Srbije, u poslednjem kolu Lige nacija.

"Zbornaja" je, mimo svih očekivanja, poražena 5:0, pa se u ruskoj javnosti povela priča o otkazu za Čerčesova zbog blamantnog nastupa na "Marakani".

Tražila se čak i njegova ostavka kao moralni čin.

- Nisam čuo te priče (o otkazu). Mislim da ne bi trebalo da pričamo o tome, to je bila samo jedna loša utakmica. Selektoru reprezentacije Rusije ne priliči da podnese ostavku - rekao je Čerčesov za TV kanal "Match" u razgovoru sa novinarom Dmitrijem Gubernijevim.

- Niko nije zadovoljan, ja prvi nisam, ali ovo je sport. Moramo da preispitamo gde smo grešili i da idemo dalje. Glavni cilj je ostvaren (plasman na EURO). Ovo poslednje se zaboravlja. Zbog poraza u Beogradu se kreira negativna atmosfera.

Rusi su porazom u Beogradu izgubili šansu da se plasiraju u A Ligu Nacija, gde su otišli Mađari. Čerčesov se osvrnuo na "horor" veče na Marakani i tvrdi da je loša kadrovska slika doprinela takvom ishodu, ali i kiksevi tima koji je "skrpio".

- U Turskoj smo imali optimalan sastav - izgledali smo kao tim. Ali protiv Srbije... Da nije bilo nekih individualnih grešaka, ne bismo sad pričali o debaklu.

Čerčeov ne misli da je tragedija težak poraz od Srbije.

- Ne možemo sad da ubeijemo nekoga zbog poraza. Već smo pričali o svemu što je trebalo da pričamo sa igračima. Pričaćemo i dalje kako nam se ne bi ponovio takav meč. U sportu, ima dana kada se sve okrene protiv vas. Ako mislite da će 0:5 da poništi sve što smo dosad uradili, pređite na sledeće pitanje - poručio je selektor Rusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA