≫ 

Čelsi i Sevlija golovima u nadoknadi do osmine finala Lige šampiona!

Englezi i Španci završili posao na gostovanjima

  • 0
Bajern Minhen - Svilja Superkup Evrope Foto: AP/Tanjug

Čelsi i Sevilja i zvanično su prvi učesnici osmine finala Liga šampiona.

"Plavci" su kao gosti savladali Ren u Francuskoj sa 2:1, dok je tim iz Andaluzije istim rezultatom slavio u Rusiji protiv Krasnodara, a oba meča rešena su u nadoknadi.

I engleski i španski klub posle četiri kola imaju po deset bodova, dok Krasnodar i Ren ostaju na po jednom i u preostale dve utakmice boriće se za treće mesto i prolazak u Ligu Evrope.

Španci i Englezi treba da odluče i ko će na žreb kao prvi, a ko kao drugi iz grupe, a međusobni meč na programu je već 2. decembra u Andaluziji.

Ekipa Frenka Lamparda definitivno postaje prava kaznena ekspedicija, pošto su upisali šestu pobedu u nizu u svim takmičenjima.

Englezi su nastupili u snažnom sastavu, bez obzira što za viked igraju derbi Premijer lige sa liderom Totenhemom, a iako je izlgedalo da će Kalum Hadson Odoji pogotkom iz 22. minuta odlučiti ovaj duel, gledali smo zanimljiv finiš.

Prvo je Serju Žirasi posle kornera glavom poravnao na 1:1 i vratio Ren u život, ali je u 91. minutu Olivije Žiru s klupe kao džoker doneo vredan trijumf engleskom velikanu.

Sevilja je u Krasnodaru rano povela, preko Ivana Rakitića u 4. minutu, ali su žilavi domaćini uspeli da izjednače preko Vandersona u 56.

Ipak, gosti su bili bolji u većem delu utakmice, a nekadašnji Barsin đak Munir El Hadadi overio je plasman u osminu finala pogotkom u 95. minutu.

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj odigrao je ceo meč za Sevilju na poziciji štopera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA