≫ 

Liga šampiona: Juventus slomio Mađare tek u 92. minutu, Barsa dala četiri gola za poluvreme

Katalonci i "Stara dama" lagano do nokaut faze već posle četiri runde, ubedljici Junajted, Lacio, Borusija

  • 10
kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona se zahuktava, Sevilja i Čelsi su ranije danas potvrdili osminu finala, večeras su taj cilj ispunili Juventus i Barselona, a blizu nokaut faze su Lacio, Borusija i Mančester junajted.

Juve je dramatično stigao do pobede, svakako bi i remi pogurao "bjankonere" blizu prolsska dalje, ali ovako, kad su matematički završili posao, nemaju preveliku takmičarsku obavezu u poslednje dve runde.

Pirlov tim je, to je malo ko očekivao, morao da preokreće rezultat protiv mađarskog Ferencvaroša, pošto je Albanac Mirto Uzuni doveo goste u vođstvo - i gol proslavio u stilu svog rivala večeras, Kristijana Ronalda.

Nije dugo čekao na odgovor.

mitro uzni Foto: Tanjug/Ap

Taj momenat dodatno je pokrenuo šampiona Serije A, nadirali su "bjankoneri", imali punu kontrolu meča, a u svojim redovim imaju i jednog od najboljih golgetera svih vremena, kao garant u povoljan ishod kad stvari krenu neželjenim tokom.

Ronaldo je posle solo akcije raspalio po lopti i spakovao je u mrežu sa 16 metara, bio je to njegov 70. gol u Ligi šampiona kao igrač domaćeg tima, čime se izjednačio sa večitim rivalom Leom Mesijem, a ukupno mu je to bio 131. u karijeri u elitnom takmičenju!

Delovalo je tada da će Juve lako doći do drugog gola, ali je on stigao tek u nadoknadi vremena, kada su mnogi već videli senzacionalnih 1:1 u Torinu. Egal je sprečio efikasni Alvaro Morata, iskupio se za pogođenu stativu, pogodio za pobedu i miran nastavak evropske sezone.

U Kijevu, u okviru iste grupe, i desetkovana Barselona se prošetala kroz zaleđenu prestonicu Ukrajine - 0:4!

Sva četiri gola Kumanov tim postigao je u drugom poluvremenu, uz ključnu rolu Danca Martina Brajtvajta, dvostrukog strelca i asistenta, te doprinos Antoana Grizmana sa klupe, za konačan rezultat i četvrtu pobedu Katalonaca.

Lionel Mesi nije ni doputovao sa ekipom, nije bilo Dembelea, Grizman je krenuo sa klupe, pa su priliku dobili, osim Brajtvajta, Kutinjo, Pedri, Trinkao, Alena, Firpo...

Ubedljive pobede upisali su Mančester junajted protiv Istanbula (4:1), uz dva gola nezaustavljivog Bruna Fernandeša, kao i PSŽ protiv Red Bula u istoj grupi (1:0) golom Nejmara iz penala.

Britain Soccer Champions League Dave Thompson
Britain Soccer Champions League Dave Thompson

U ovoj grupi je sve i dalje otvoreno, s tim da je sada Junajted preuzeo čelnu poziciju sa 9 bodova, ispred Parižana i Nemaca koji imaju po šest.

Blizu prolaska su Lacio i Borusija iz grupe F posle autoritativnih pobeda nad Zenitom i Brižom. U centru pažnje na oba meča bili su golgeteri, dvostruki strelci večeras, Ćiro Imobile u Rimu, i Erling Haland u Nemačkoj.

Norvežanin je tako stigao do svog već 16. gola u 2 mečeva u Ligi šampiona!

TOK UTAKMICA

90+2. minut - Morata spašava Juventus, koji ipak dolazi do preokreta i pobede nad Ferencvarošem.

90+2. minut  - Barsa je neumoljiva u drugom poluvremenu, postiže i četvrti gol, strelac je rezervista Grizman.

75. minut - Turuč je postigao počasni gol za Istanbul protiv Junajteda koji se zadovoljio postignutim u prvom poluvremenu, vodi sa 3:1.

70. minut - Veče za pamćenje upisuje Martin Brajtvajt, koji na svoj konto protiv Dinama dodao još jedan gol, za slom Kijevljana u drugom poluvremenu. Danac je dvostruki strelac i asistent u izvesnoj pobedi Katalonaca.

60. minut - Šta radi ovaj dečko?! Još jedan gol Erlinga Halanda, drugi protiv Briža večeras, za 3:0, njegov ukupno 16. na 12 utakmica Lige šampiona!

Liga Sampiona, Dortmund Foto: Tanjug/AP

57. minut - Barsa ekspresno dolazi do drugog gola, ovog puta je Brajtvajt pogodio. Sjajna partija Danca - asistencija i gol.

54. minut - Još jedan gol u Rimu, još jedan Imobileov, za 3:1 u korist Lacija. Rimljani na putu da overe plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Zenit sada iam težak posao.

52. minut - Barselona, koja u Kijevu igra u istumbanom sastavu, povela je preko Seržinja Desta. Brajtvajt ga je proigrao, a ovaj se lepo snašao i pogodio za goste koji igraju bez Mesija, Grizmana, povređenog Pikea...

POLUVREME

35. minut - Juventus je posle velike inicijative došao do egala protiv Ferencvaroša, Ronaldo je bio neumoljiv, strašan šut Portugalca sa 17 metara, ništa tu nije mogao golman gostiju.

33. minut - Mančester je rešio pitanje pobednika na "Old Trafordu", već je 3:0! Ovog puta nije Fernandeš, već Rašford, i to sa penala odakle obično odgovornost preuzima upravo Portugalac.

25. minut - U Rimu je već 2:1! Lacio je duplirao vođstvo preko Marka Parola, asistirao mu je Korea, ali je Dzjuba tri minuta kasnije prepolovio prednost domaćeg tima. Rusi opet "u igri".

Liga Sampiona Foto: Tanjug/AP

19. minut - U međuvremenu, povela je i Borusija protiv Briža, strelac je Haland (15. gol u 12 utakmica u LŠ - prvi igrač kome je to pošlo za rukom), a još jedan gol večeras postigao je neverovatni Bruno Fernandeš - Mančester vodi 2:0 protiv Istanbula.

19. minut - Iznenađenje u Torinu! Ferencvaroš je poveo protiv Juventusa, uz malo sreće pogodio je Uzuni, pošto mu se lopta, na asistenciju saigrača, odbila od defanzivca domaćg tima, a on je spakovao u mrežu.

11. minut - GOL u Parizu, Nejmar je strelac iz penala.

7. minut - Gol u Mančesteru, vodi Junajted preko, pogađate - Bruna Fernandeša! U neverovatnoj je formi Portugalac, daje golove, asistira, daleko najproduktivniji igrač Solskjerovog tima. Efektno je pogodio mrežu gostiju, preciznim udarcem pod prečku gola.

4. minut - Gol u Rimu, gde Lacio vodi preko Ćira Imobilea. Rimljani pobedom mogu da osiguraju prolaz u drugu fazu takmičenja.

Grupa E

Krasnodar - Sevilja 1:2

Ren - Čelsi 1:2

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa F

Borusija Dortmund - Briž 3:0

(Haland 17, 60, Sančo 45)

Lacio - Zenit 3:1

(Imobile 4, 54.p Parolo 22 - Dzjuba 25)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa G

Juventus - Ferencvaroš 2:1

(Uzuni 19 - Ronaldo 35, Morata 90+2)

Dinamo Kijev - Barselona 0:4

(Dest 52, Brajtvajt 57, 70.p, Grizman 90+2)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa H

Mančester junajted - Istanbul Bašakšehir 4:1

(Fernandeš 7, 19, Rašford 33.p, Džejms 90+2 - Turuč 75)

PSŽ - Red Bul Lajpcig 1:0

(Nejmar 11.p)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z001

    24. novembar 2020 | 21:15

    Eeeeee nekad smo imali samo dva kanala a sve smo mogli da gledamo, a danas evo imam 300 kanala a nikad nista na njima nema da se vidi i nijedan ne prenosi ls ☹

  • sin od pileta

    24. novembar 2020 | 21:29

    Kako dobro igra ferencvaros. Ubijaju juve u sred torina. Svemiraki fudbal u odnosu na ove nase polu amaterake klubove

  • hajra ferenc

    24. novembar 2020 | 22:23

    Vojvodina navija za Ferencvaros!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA