Sve što treba da znate o Kup meču Metalac - Partizan: Ko ne igra, ko se vraća, ko je kome dužnik?

Crno-beli su upravo u Gornjem Milanovcu pre više od mesec dana prosuli prvenstvene bodove i poljuljali samopouzdanje, a sada na istom terenu imaju priliku za revanš, ali u drugom takmičenju

  • 7
FK Partizan, FK Metalac Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Početkom oktobra favorizovani Partizan je imao naizgled lako gostovanje Metalcu, u trenucima kada je jurio “opipljivu” bodovnu razliku lidera tabale i nadao se nastavku pobedničkog niza. Crno-beli ne samo da nisu stigli do uspeha, nego su se u Gornjem milanovcu proveli kao “bosi po trnju”, ispustili su pobedu sa igračem vise, igrački se obrukali i potom dospeli i igračku krizu, kojoj se tek u minula dva kola Superlige nazire kraj.

Danas, tim iz Humske gostuje istom tom hrabrom Metalcu, ali je ulog za nijansu veći, pošto je meč eliminacioni i nema popravnog. Bolji ide u narednu rundu Kupa Srbije, takmičenja koje će očito i u eri Aleksandra Stanojevića, bar u tekućoj sezoni, postati primarno, iako se u nekim srećnijim vremenima smatralo “utešnom nagradom”.

Telegraf vam donosi niz činjenica u vezi sa današnjim mečom dva tima, koji će verovatno biti i najinteresantniji u ovoj fazi Kupa Srbije.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč između Metalca i Partizana se igra od 16.00 časova na stadionu u Gornjem Milanovcu, a biće direktno prenošen na TV Areni sport 1.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Domaćin se trenutno nalazi na sredini tabele u Superligi, ali i u dobroj seriji rezultata, jer već sedam utakmica nije doživeo neuspeh (tri pobede, četiri remija). Činjenica da je Milanovčanima u subotu odložen meč sa Radom (posledice korona virusa) sigurno je doprinela da se dodatno odmore i pripreme za crno-bele, a pride će to biti prilika i za trenere i za nekolicinu bivših i aktuelnih igrača Partizana u redovima Metalca da se dokažu protiv svog tima.

Namučio je Partizan u subotu protiv čvrstog Proletera, ali je to bio možda i najbolji meč crno-belih od početka oktobra i upravo utakmice u prvenstvu sa Metalcem, koja je poljuljala tim. Bolje crno-beli u prethodne dve sedmice deluju u polju, imaju više samopouzdanja, a i voljni momenat je značajno porastao. Upseh protiv Metalca bi verovatno bio dobra injekcija za buduće izazove.

Zdravstveni bilten

FK Partizan, FK Metalac Filip Stevanović je u konkurenciji za tim; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Kako su, zbog reprezentativne pauze a potom i odlaganja sa Radom, gotovo 20 dana bez takmičarskog meča, Milanovčani su uspeli da oporave kompletan igrački kadar u tom periodu, tako da utakmicu sa crno-belima dočekuju bez zdravstvenih poteškoća prvotimaca.

Za razliku od utakmice sa Proleterom, Partizan će danas moći da računa na Filipa Stevanovića, koji se oporavio od povrede primicača, ali je zato Lazar Marković po ko zna koji put pod zankom pitanja, jer je u subotnjem meču osetio bol u mišiću. Uz njega, gosti neće moći da računaju na Žana Kristofa Bajbeka, koga očekuju u sastavu narednog vikenda.

Međusobni susreti

Statistika je na strani Partizana, jer su u minulih 13 mečeva crno-beli slavili deset puta. Dva puta je bilo nerešeno, a u novembru 2015. godine je Metalac upisao poslednju pobedu nad favoritom.

Najveća opasnost?

ZARKO LAZETIC Trener Metalca Žarko Lazetić; Foto: MN Press

Metalac igra raznovrsno, jer trener Žarko Lazetić često menja sisteme i stavlja drugačije zahteve pred svoje izabranike, tražeći slabe tačke u odbranama rivala. Milanovčani su dobro fizički pripremljeni, ne libe se da napadnu bolje timove (protiv Vojvodine sa dva špica), a najveća opasnost po Partizan su svakako Katanić, Mbongu, Maksimović...

Otežavajuća okolnost po crno-bele je svakako činjenica da, sem mladog Štulića, nemaju klasičnog napadača, što rivalima olakšava posao. Međutim, u prethodnim mečevima Holender, Asano i Natho su bili udarne igle ekipe, a kvalitet će sigurno dopuniti oporavljeni Stevanović i Sejduba Suma, verovatno najbolji igrač Partizana.

Ko je favorit na kladionicama?

Kao i u prvenstvenom duelu, Partizan je favorit ako se upitaju kladionice. Kvota na dvojku je 1,25, dupla šansa 1X je 3,95, a 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Metalac - Partizan.

Ko sudi utakmicu?

Glavni sudija meča između Metalca i Partizana biće Milan Mitić, a pomagaće mu Oliver Petrović i Milan Minić.

Reč aktera

Žarko Lazetić, trener Metalca:

- Dobili smo, uz Zvezdu, najtežeg protivnika iz povlašćene grupe timova. Partizan sa Stanojevićem, kako vreme odmiče, izgleda sve bolje i organizovanije: čeka nas težak zadatak. I ovu utakmicu vidimo kao priliku da se izmerimo sa velikim klubom i probamo da se nametnemo, sprovodeći svoj način igre pokušamo da dođemo i do povoljnog rezultata.

AleksandarStanojević, trener Partizana:

FK Partizan, FK Metalac Aleksandar Stanojević; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Igramo Kup meč, to je eliminaciona utakmica, znamo šta za nas znači trofej. Ulazimo maksimalno spremni i motivisani i nadamo se dobrom rezultatu. Jedina opasnost ovde je to što je eliminaciono takmičenje, na njihovom terenu, a igra se jedna utakmica. Mi imamo veliki pritisak, oni su rasterećeni. Prošla utakmica je bila izuzetno korektna, oni su naši veliki prijatelji. Nemamo vrstu razmišljanja da hoćemo da se svetimo, imamo takmičenje i naš cilj koji želimo da ostvarimo.

Očekivani sastavi

Metalac (3-4-3): Puletić, Vranjanin, Rogač, Vasiljević, Vlalukin, Zoćević, Jokić, Pecelj, Mbongu, Maksimović, Katanić

Partizan (4-2-3-1): N. Stevanović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Stevanović, Natho, Holender

Video: Navijači Partizana upalili baklje za patrijarha Irineja na meču bez publike

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 2

    25. novembar 2020 | 12:31

    Koga vise zanima hrvatski klub komunista 🇭🇷 nepostojece drzave Jugoslavije NK Partizan

  • Argos

    25. novembar 2020 | 12:34

    Ovo ce biti namestena utakmica da Partizan pobedi inace bi sigurno gubio

  • jedan poziv

    25. novembar 2020 | 12:04

    ovo gubimo 100 % ..cilj stanojevica i svite oko njega je da partizan srozaju na dno..jedan poziv menja sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA