≫ 

Asano odveo Partizan u četvrtfinale Kupa

Japanac jedini strelac za crno-bele protiv Metalca

  • 72

Partizan se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto je na gostovanju u Gornjem Milanovcu savladao Metalac minimalnim rezultatom – 1:0. Jedini gol za crno-bele je postigao Takuma Asano u smiraju prvog dela, iako je po broju prilika tim iz Humske trebalo mnogo ubedljivije da slavi.

Ako je protiv Proletera u prvenstvenom meču napravio mali iskorak unapred, što se tiče igre i samopouzdanja, Partizan je u Kup duelu sa Metalcem još malo pomerio lestvicu na gore i konačno počeo da liči na tim, koji nema velike oscilacije u igri, nema problem da agresivno napadne rivala na njegovoj polovini, ali još uvek ima nedaće kada sve to treba krunisati golom.

Ruku na srce, uvodni minuti utakmice i nisu bili previše zanimljivi, uglavnom se igralo između dva kaznena prostora, koliko god je to očajan teren u Gornjem Milanovcu dozvoljavao. Domaćin se isprva solidno nosio sa presingom crno-belih, no, kako je vreme odmicalo tako je Partizan pojačavao ritam i Metalac je počeo da se “guši” ispred sopstvenog gola.

Crno-beli su stajali visoko u polju protivnika, pritiskali defanzice Lazetićevog tima, onemogućavajući im da unesu loptu u igru i započnu akciju. Posle dva ili tri pasa Partizan je osvajao posed, a potom pokušavao da nađe rešenje u zgusnutoj odbrani Metalca, koji je sa deset igrača stajao “iza lopte”.

I upravo je to jedina stavka gde je tim Aleksandra Stanojevića u prvih 45 minuta imao problem kao i u prethodnim mečevima. Nedostatak klasičnog napadača, dubinu u napadu, odnosno kretanje igrača koji će za sebe vezati štopere, odložiti ili “produžiti” pas, samim tim rasteretiti saigrače koji dolaze iz drugog plana.

Zato su crno-beli isprva pokušali udarcima sa distance, ali su šutevi Natha, Zdjelara i Asana bili ili neprecizni ili lak plen za golmana Puletića. U prvih 20-tak minuta Metalac se nekako “izvlačio” iz problema, međutim, agresivan presing gostiju je vremenom počeo da otvara “rupe” u bloku ili navodi odbranu na greške.

Na isteku pola časa igre, Partizan je u 120 sekundi imao dve odlične prilike. Prvo je Holenderov udarac glavom sa pet metara odbranio Puletić, da bi u jednom od sledećih napada Natho pripremio šansu Jojiću, koji je sa 12, 13 metara šutirao zamalo iznad prečke.

U smiraju prvog dela ritam je malo opao, pa je i Metalac “zabeležio” prva dva prelaska na polovinu Partizana, iz pokušaj Katanica, koji nije ugrozio Stevanovića. Da bi predposlednji zvižduk sudije crno-beli izveli dobitnu akciju.

Igrao se 44. minut, Patizan je oduzeo loptu domaćinu na svojoj polovini, usledio je dugi pas Zdjelara ka Asanu, koji je prihvatio loptu na 30 metara od gola, priključili su mu se saigrači u kontri, ali je Japanac ušao ka srcu kaznenog prostora i levom nogom pogodio dalji ugao – 0:1.

Samo što je počeo drugi deo, Partizan je imao dobar pokušaj preko Miloša Jojića da već tada osigura prolaz u narednu rundu takmičenja, ali je Puletić sjajno intervenisao i sprečio “viđen” gol.

Što se same igre tiče, bar u toj početnoj fazi nastavka, delovalo je da se Metalac pomalo odvažio, krenuo ka golu crno-belih i pokušao da uzvrati rivalu. Domaćin je uspostavio balans na terenu, koristeći i individuelna greške i slabiju pas igru gostiju, no, sve je to bilo kratkog daha i okončano je dobrom prilikom Antonijevića, koju je golman Stevanović neutralisao.

FK Metalac - FK Partizan

Foto: partizan.rs

Partizan se ubrzo igrački stabilizovao, ponovo pomerio linije ka golu domaćina i nastavio u stilu iz prvog dela. Presing se umalo isplatio u 55. minutu, kada je Holender oteo loptu Zoćeviću, stuštio se ka golu, a potom i spetljao u odsudnom momentu.

I nije to bila jedina pilika za crno-bele, u periodu od 20-tak minuta, gosti su imali još nekoliko kolosalnih prilika, koje nisu iskoristili. Asano je u 67. minutu, posle pasa Natha, promašio iz izgledne situacije, kao i Šćekić, koga je Izraelac takođe “spojio” sa golom.

Dva puta se i Holender našao u poziciji da postigne gol i oba puta je slabo šutirao, kao i Sejduba Suma, čiji udarac odbranio Puletić. Pokušao je Lazetić nizom izmena da promeni ritam, dobije makar dobru priliku za gol, međutim, Metalac naprosto nije imao snage da izbori makar remi i priliku da se domogne jedanaesteraca.

FK METALAC - FK PARTIZAN 0:1 (0:1)

(Asano 44)

Metalac: Puletić, Vranjanin, Vasiljević, Vlalukin, Rogač, Sukačev (Maksimović 30), Antonijević, Jokić (Milisavljević 68), Mbongu, Zoćević, Katanić.

Partizan: Stevanović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho (Suma 76), Jojić, Asano, Holender (Lutovac 83).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    25. novembar 2020 | 18:04

    И опет , по ко за који пут, кад читам коментаре гробара, питам : Да ли је некад, неко , срео нормалног навијача Партизана!??? Оволико хвалоспева, оволико необјективности, оволико нарцизма, оволико мржње према свему што није црно -бело, мислим да нема нигде у свету! И да има ,послати би били на лечење!!!

  • 32 zagorska

    25. novembar 2020 | 17:43

    Legenda kaže da je Maradona umro gledajući arenu i ovu tekmu.Toliko se smorio da nije izdržao.Napred Partizan živjela KPJ te živio nam i rodni Zagreb

  • Nesa

    25. novembar 2020 | 16:46

    Hahahaha pazi golmana koji kao hoce a u stvari nece da odbrani sut asana hahaahhaha CIRKUS....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA