Umro Dijego Maradona: Smrt fudbalskog boga potresla svet!

Tragične vesti iz Argentine

Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona doživeo je srčani udar usled kojeg je preminuo u svom domu u Argentini, objavili su tamošnji mediji.

List "Klarin" je prvi objavio da je 60-godišnji Maradona doživeo srčani udar u svom domu u Tigreu gde se oporavljao posle nedavne operacije na mozgu koju je imao pre dve nedelje, a vest prenose svi svetski mediji.

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Nastupao je, između ostalih, za Boku Juniors, Napoli i Barselonu, a milioni ljubitelja fudbala širom sveta obožavali su njegove briljantne poteze i golove.

Legendarni Dijego je bio i tvorac čuvene "Božje ruke" kontroverznog gola kojim je Argentina izbacila Engleze 1986.

Pred kraj karijere i po njenom završetku imao je dosta problema sa zadravljem, a lečio se i od zavisnosti od kokaina, kao i prekomerne težine.

Pre dve nedelje opersao je hematom na mozgu na klinici u La Plati, a da nešto nije u redu bilo je jasno i jer Dijego nije umeo da objasni šta mu se desilo i kako je završio u bolnici.

Smrt legendarnog "El Pibea" je potresla čitav svet, a brojni asovi se opraštaju od Argentinca čiji su lik i delo besmrtni. Otišao je zauvek jedan fudbalski bog...

Video: Kakav doček za Maradonu kralja fudbala i Božiju ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laufer

    25. novembar 2020 | 17:21

    Najveci svih vremena.

  • Kiki

    25. novembar 2020 | 17:22

    R.i.p legendo 👊

  • Radža

    25. novembar 2020 | 17:54

    20.10.1982. Tadašnja Marakana, sada "Rajko Mitić". Čuveni lob preko Dike Stojanovića. Ceo stadion ustaje i aplaudira. Privilegija je bila gledati ga uživo. Nek' počiva u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA