≫ 

Kako se bivši golman Zvezde kladio sa Maradonom da će mu odbraniti penal i uzeo mu 100 dolara

Tomislav Ivković je bio taj koji je dva puta zaustavio El Pibeov šut sa bele tačke

  • 3
Tomislav Ivković Printskrin: Youtube/Rubén Gavira

Gol u dresu Barselone koji je dao Crvenoj zvezdi i onaj promašen penal protiv reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1990. godine definitivno su momenti iz karijere Dijega Armanda Maradone kojih se navijači sa ovih prostora i te kako sećaju!

Taj lob na Marakani se i dan-danas prepričava, dok je na Mundijalu u Argentini "bolji od njega" bio tadašnji golman Plavih Tomislav Ivković. Zanimljivo, Ivković, koji je svojevremeno branio i za Zvezdu, te sezone je čak dva puta zaustavio Maradonin šut sa bele tačke.

- Svi pamte moj obranjeni jedanaesterac Maradoni, a verujte mi, sve bih dao da ga nisam obranio i da smo prošli u polufinale. Te iste sezone obranio sam mu jedanaesterac u Kupu UEFA kada su igrali moj Sporting i njegov Napoli. Na toj utakmici kladio sam se s njim da ću mu obraniti. I dobio sam opkladu - rekao je Ivković nedavno za Večernji list:

- Možda će ispasti smešno, ali svaki put sam znao gde će Maradona šutirati. Nakon SP-a u Italiji, nikad se nismo sreli kako bismo popričali o tim jedanaestercima, ali je jedan od njih spomenuo u svojoj autobiografiji. Moram na kraju da dodam da se od tih odbranjenih jedanaesteraca Maradoni ne živi.

Iako Ivković tokom razgovora za Večernji nije otkrio kako je tekla opklada sa Maradonom, pronašli smo priču portugalskih medija koji su pisali da je hrvatski golman zaradio 100 dolara.

A Maradona je posle toga otišao u prostorije Sportinga da plati Ivkoviću, ali i da mu odnese dres. Navodno je "El Pibe" te 1990. odbio ponudu Ivkovića da se još jednom klade.

Podsetimo, Ivković je dres Dinama nosio od 1978. do 1982. godine, da bi godinu dana kasnije iz Vinkovaca prešao u Zvezdu. Za crveno-bele je igrao do 1985. godine i osvojio je jedan šampionat i Kup Jugoslavije. Za reprezentaciju je branio osam godina, poslednji put 1991. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA