≫ 

Stanković konferenciju pred Gent počeo rečima upućenim Maradoni i njegovoj porodici

Trener crveno-beli izrazio saučešće povodom smrti legendarnog Argentinca

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.55 minuta igraju protiv belgijskog Genta 4. kolo grupne faze Lige Evrope!

Svoja očekivanja za ovaj meč izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković koji ima velikih kadrovskih problema zbog neigranja nekolicine fudbalera.

Međutim, Stanković je konferenciju počeo saučešćem porodici Dijega Armanda Maradone koji je preminuo tokom dana.

Video: Trener Zvezde konferenciju pred Gent počeo rečima upućenim Maradoni i njegovoj porodici

- Saosećam se sa njegovom familijom, izgubili smo veliku legendu svetskog fudbala, neka mu je večna slava - rekao je Stanković, a potom se osvrnuo na najavu utakmice:

- Činjenica je da ćemo nastupiti bez pet igrača koji su igrali protiv Genta u Beogradu, ali sam mnogo puta rekao da ja imam 20 startera. Znamo šta smo ostavili u Beogradu, ali nema alibija, probaćemo da izvučemo maksimum, koliko god nam to protivnik bude dozvolio.

- Imamo ekipu koja će stopostotno odgovoriti na sve. Na nama je da se adaptiramo na situaciju. Imamo ekipu koja će se suprotstaviti Gentu i koja je spremna za utakmicu. Videćete i sami kakav će tim izaći sutra, verujem u sve njih. Nećemo da potcenjujemo Gent, mislimo da su kvalitetni, ali nećemo se braniti.

Pohvalno je govorio o kvalitetima belgijskog tima.

dejan stanković Foto: MN Press

- Gent je jedna od boljih ekipa u grupi i njihov problem nije igra, već rezultat. Trebali su da osvoje više bodova nego što tabela pokazuje, kada se uzme u obzir njihov kvalitet. Ne možemo da se koncentrišemo na jedan rezultat, iako realno kažem - remi bi nam odgovarao. Cilj nam je da odigramo dobru utakmicu i ostanemo neporaženi.

- S druge strane, oni će sigurno ići na pobedu, tako da ćemo biti spremni za sve što se dešava na terenu i pokušaćemo da odgovorimo na pravi način. Mislim da im je utakmica protiv Šarloe jedna od boljih koje su odigrali u poslednje vreme. Na početku su imali probleme, a posle su bili dominantni. Njihov mentalitet je takav da će ići na pobedu, oni ne mogu drugačije, videlo se to i protiv Rome prošle godine. Ne prilagođavaju se, već igraju svoju igru. Izgledali su dobro i bez Jaremčuka.

Šef stručnog štaba crveno-belih istakao je da Crvena zvezda ne odstupa od cilja koji glasi - prezimljavanje u Evropi.

- Pre nego što je počela grupna faza Lige Evrope, pričao sam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da to takmičenje igramo i na proleće. Išli smo meč po meč i nismo obraćali pažnju na druge rezultate, već smo gledali samo sebe. Odigrali smo tri različite utakmice, sve sa ciljem da oduzmemo protivniku ono što najbolje radi, a da izvučemo maksimum iz naše igre. Tako smo se spremali. Nismo bili otpimisti, već realisti i svesni da ako uradimo sve što umemo i znamo, možemo da ostanemo u Evropi. Da mi je neko ponudio šest bodova iz prva tri kola, prihvatio bih - zaključio je Stanković.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa Czv

    25. novembar 2020 | 22:49

    Bolje da razmisljas o petardiranju koje nas ceka. Ovi sutra ne igraju sa drugim timom kao u Bgd vec sa prvim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA