≫ 

"Nisam komunista, već Fidelista": Maradona umro istog dana kada i političar kojem se najviše divio

Lečenje na Kubi izrodilo je prijateljstvo za sva vremena...

  • 0
Dijego Diego Maradona, Fidel Kastro Castro Foto: HO / AFP / Profimedia

Legendarni Dijego Maradona umro je 25. novembra, istog dana kada i njegov veliki prijatelj, kubanski lider Fidel Kastro.

Nekadašnji predsednik Kube preminuo je 2016. godine, a Dijego ni za života nije krio divljenje prema Kastru, čoveku sa kojim je, eto, sudbinski povezan i koji mu je dosta pomogao u problematičnim vremenima u životu.

Oni malo stariji sećaju se da se Maradona od 2000. do 2004. godine nekoliko puta lečio od zavisnosti od kokaina upravo na čuvenom karipskom ostrvu, gde je bio dragi gost Kastra.

Pisalo se tada da se tamo dešavalo sve i svašta iza priče o lečenju (da je Dijego navodno orgijao), ali je ostala činjenica da Maradona nikada nije krio da je uživao u društvu kubaskog lidera.

U jednom intervjuu Dijego je čak otkrio i svoje političko uverenje koje je zadržao do poslednjeg dana.

- Nisam komunista, već Fidelista, do smrti - tvrdio je Maradona.

Maradonu je kao dete iz sirotinjskih slojeva Lanusa oduvek privlačila levica i ideja socijalizma, a čuveni levičar među muzičarima Manu Čao lepo ga je svojevremeno opevao u svojoj pesmi: "La vida Tombola".

"Kad bih bio Maradona, živeo bih kao on..."

Zanimljivo da je Maradoni nedavno posle operacije na mozgu i Kastrov sin ponudio rehabilitaciju, ali Dijego  nažalost nije stigao da ponovo poseti Kubu.

Ipak, posle nekog vremena ponovo će biti tamo negde daleko sa generalom Kastrom, gde će uz čuvene "kubanke" divaniti i pričati o sjajnim karipskim noćima...

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA