≫ 

Stadion Napolija menja ime u Dijego Maradona? Gradonačelnik Napulja već izneo ovu ideju

"To je najmanje što možemo da uradimo kako bismo mu se odužili za sve što je uradio za ovaj grad", izjavio je Luiđi De Magistris

  • 1
Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Vest o smrti Dijega Maradone poput zemljotresa je pogodila Napulj - grad u kojem je Arentinac uživao status poluboga.

Kako i ne bi, Maradona je najznačajnije momente klupske karijere imao upravo u Napoliju gde je proveo sedam godina, sa ovim klubom osvojio dve titule u Seriji A, Kup Italije i domaći Superkup, ali i jednu evropsku titulu - tada drugu po jačini na Starom kontinentu, Kup Uefa.

Dovoljno da zauvek ostane besmrtan za temperamentne Napolitance.

Maradonin čuveni mural krasi jednu od napuljskih starih zgrada, u poznatom kvartu, to je i jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija. Dijego je za Napolitance u rangu sa Papom. Zato i ne treba da čudi što je gradonačelnik ovog italijanskog grada Luiđi De Magistris predložio da stadion Napolija "San Paolo" bude preimenovan u čast pokojnog velikana.

- Dijego Armando Maradona, najveći fubaler svih vremena, je voleo naš grad i dao toliko mnogo gradu Napulju. Nazavti stadion po njemu je najmanje što mi kao građani Napulja možemo uraditi kako bismo mu odali priznanje za sve što je učinio za nas - poručio je, između ostalog, prvi čovek grada Napulja.

OVDE možete, iz minuta u minut, pratiti reakcije sveta povodom smrti argentinskog velikana.

Navijači Napolija su se spontano počeli okupljati pred muralom slavnog fudbalera, pale se baklje, gori Napulj u slavu velikana...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA