≫ 

Dan kad je Maradona morao da se izvini španskom kralju: Izazvao je masovnu tuču i patosirao dvojicu!

Nije dao na sebe, ali nije voleo ni prljave igre rivala, posebno kada gubi

  • 0
Foto: Printscreen Twitter

Dijego Maradona je bio visok svega 165 centimetara i teško je reći da je rastom bio div koliki je bio kao igrač.

To mu nije smetalo da mu karakter bude dovoljno ratoboran da sam sa svojih, u tom trenutku jedva šezdesetak, sedamdeset kilograma krene sam na ceo tim Atletika, na čelu sa zloslutnim "Mesarom Bilbaa", Andonijem Goikoećeom.

Igralo se finale Kupa kralja 1984. godine, a Maradona je "Mesaru" upamtio start iz septembra prethodne godine. Goikoećea je brutalno uklizao Argentincu i Dijego je ostao da leži na travi.

Ispostavilo se da je zglob nastradao i da Maradonu čeka pauza. Manje od godinu kasnije, Maradona je bio maksimalno naelektrisan za sukob i izazvao je pravi haos na terenu.

Atletik Bilbao je pobedio Barselonu sa 1:0, tek što se završila utakmica, a Maradona nije mogao da se pomiri sa rezultatom i kuvao je u sebi.

Zato je jedno "Odj***" od strane Sole, igrača Atletika bilo okidač za El Pibea koji je potpuno poludeo i prvo krenuo na izazivača, ostavivši ga patosiranog na podu, pre nego je krenuo na ostale igrače Atletika.

U tome su mu se pridružili i saigrači i nastala je opšta tuča na terenu posle koje niko nije bio ravnodušan. Maradona je čak kasnije morao da se izvini i španskom kralju koji je tog dana bio na utakmici na Santjago Bernabeu, a ispostaviće se da mu je to bio poslednji meč u dresu Barselone.

Malo je reći da je Maradona otišao iz Barse u Napoli uz "prasak". Da podsetimo, Maradona je u sredu 25. novembra preminuo od posledica srčanog udara u 60. godini.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA