≫ 

Čuveni izveštaj čoveka koji je skautirao Maradonu za Barsu: Opšta tehnika igrača - nepobediv!

Četiri godine pošto su napismeno dobili da se radi o fudbalskom dragulju Katalonci su istresli milione da ga angažuju

  • 0
dijego maradona Foto: MN Press

Fudbalski svet je ostao bez Dijega Armanda Maradone, verovatno najboljeg igrača u istoriji igre, koga je uz blistavi Božiji dar krasila i kontroverza tokom cele karijere, pa i pošto je okačio kopačke o klin. Malo je poznata činjenica da je za Dijegov put slave u velikoj meri bio zaslužan i bivši selektor Argentine Cezar Luis Menoti, koji je odradio skauting za Barselonu i ubedio Katalonce da se radi o dragulju u koga vredi uložiti, iako je "El Pibe" tada imao samo 17 godina.

Menoti je poslao izveštaj Barseloni posle odgledane utakmice između Boke Juniors i Argentinos Juniorsa i to 1978. godine, odnosno pune četiri godine pre nego što će genijalni fudbaler obući dres španskog kluba.

Posle Argentinos juniorsa Dijego se obreo upravo u Boki, koja je bila i ostala njegova velika sportska ljubav, a potom je Barselona istresla 7.600.000 dolara ne bi li dovela svetsko fudbalsko čudo.

Ovako je izgledao Menotijev skauting Maradone u korist Katalonaca.

Izveštaj: Dijego Armando Maradona.

Ocena: Vrlo dobar, izvanredan. Brzina 9,5. Ubrzanje 9,5. S loptom 9,1. Bez lopte 9,5. Agilnost 9,5. Skok 8.

Psihološki aspekti: Mentalna snaga 10. Otpornost na prekršaje 10. Koncentracija 10. Sebičnost 0. Individualnost 10.

Opšta tehnika: Nepobediv.

Precizna tehnika: Izvanredan, zastrašujuće efikasan dribler. Jak. Hrabar. Sjajan udarac. Odličan pas. Maksimalno precizan. Besprekorna vizija. Prosečna igra glavom. Dobar vođa. Zna da sačuva loptu.

Individualna taktika: Kompletna fudbalska inteligencija. Kompletan osećaj za fudbal.

Opšti zaključci: Mlad. Rođen 30. 10. 1960. Ima neverovatnu tehniku i dribling na najvišem nivou. Uvek ide direktno prema golu, ali zna kada mora da se reši lopte i doda saigraču. Sjajni refleksi.

Njegova kratka dodavanja i udarci su čudo.

Četiri godine nakon ovog izveštaja Barselona je dovela Dijega Maradonu iz Boke, a Argentinac je za katalonski tim postigao 22 gola u 36 nastupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA