≫ 

Liga šampiona: Veliki bod Marka Nikolića u Madridu, Atalanta "tukla" Liverpul na Enfildu!

Drugi put zaredom srpski trener ostao neporažen u duelu sa "Jorgandžijama", Lokomotiva ostala u igri za prolaz u osminu finala

  • 8
marko nikolić

Foto: Tanjug/Ap

Najjače evropsko fudbalsko takmičenje nastavilo se u sredu mečevima 4. kola u grupama od A, B, C i D, uz još jedan veliki rezultat srpskog trenera Marka Nikolića, čija je Lokomotiva, još jednom ostala neporažena protiv favorizovanog Atletiko Madrida.

Ruski tim je odigrao bez golova u prestonici Španije.

U duelu dva tima odigranom početkom novembra bilo je 1:1, "Lokosi" imaju i egal sa Red Bulom (2:2), i poraz od Bajerna (2:1), pa su i dalje "u igri" za prolaz dalje u zaista paklenoj konkurenciji Grupe A.

Iako Nikoliću ne "cvetaju ruže" u ruskom prvenstvu, tek je osmi, u Ligi šampiona je to već druga priča, mada srpski trener još uvek čeka na pobedu - posle čeiri kola ima uučinak o-3-1.

atletiko madrid lokomotiva

Foto: Tanjug/Ap

U narednoj rundi je prava prilika za tako nešto, u Moskvu stiže Salcburg koji je izgubio sve šanse za prolaz dalje, a s obzirom na to da Atletiko igra sa Bajernom, biće to lepa prilika da ruski tim eventualnom pobedom potpuno "zakuva" borbu za drugo mesto.

Pobebom nad Red Bulom u sredu uveče 3:1, četvrtom u četiri utakmice, šampion Evrope Bajern je već obezbedio plasman u osminu finala.

Iznenađenje večeri, možda i čitavog kola, priredila je nepredvidiva Atalanta pobedom nad Liverpulom na "Enfildu" rezultatom 2:0 - timom od kojeg je početkom meseca poražena 5:0!

Očito je i taj rezultat opustio igrače Jirgena Klopa, zaboravili su da je tim iz Bergama kadar da pobedi bukvalno svaki tim na svetu kad imaju dan, a danas je to bilo tako, gosti su preko preporođenog Iličića i Gosensa matirali "Redse", bodovno se poravnali sa Ajaksom, i poslali poruku da će se i te kako pitati za sam poredak u vrhu.

U isto vreme, "Kopljanici" su imali lagan posao sa autsajderom grupe Mitjilandom, slavili su 3:1, uz dve asistencije srpskog reprezentativca Dušana Tadića. Lep gol postigao je još jedan biser Ajaksove škole, 18-godišnji Rajan Gravenberh, (možete ga videti u blogu uživo, ispod), za 1:0, posle čega jeusledio poptuni potop Danaca.

TOK UTAKMICA

81. minut - Gol u Amsterdamu, prvi za goste iz Danske - Mabil je pogodio za Mitjiland iz penala.

80. minut - Još destak minuta do kraja, Marko Nikolić i dalje odoleva u Madridu, nejgova Lokomotiva ima aktivan rezultat (0:0) protiv Atletika.

73. minut - Još dva gola večeras... Red Bul, sa igračem manje, daje gol Bajernu preko Beriše, a Porto, golom Serhia Oliveire iz penala, dolazi do velikih 2:0 u gostima sa Marseljom.

68. minut - Bajern je stavio tačku, Sane je pogodio za 3:0 protiv Salcbura. Gosti imaju i igrača manje.

Germany Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

66. minut - Ajaks rutinira Mitjiland, sad je 3:0...

64. minut - Atalanta - Liverpul 0:2! Idu gosti po veliku pobedu, Gosens je pogodio na asistenciju Hatebora. Resi u nokdaunu!

60. minut - Poveo je Real 2:0 protiv Intera, zasluženo, jer je pokazao mnogo više večeras - strelac je Rodrigo na divnu asistenciju Vaskeza. U Liverpulu, istovremeno, malo iznenađenje, pošto je Atalanta povela protiv Redsa, i to preko Iličića.

52. minut - Bajern stiže do 2:0, Koman je strelac, mada je imao "pomoć" igrača Red Bula koga je lopta zakačila na putu ka mreži, promenila pravac, i prevarila golmana.

49. minut - Ajaks ekspresno duplira prednost - još jedna asistencija Tadića. Strelac je bio Nusar Mazraui.

 

47. minut - GOL, Ajaks je poveo majstorijom 18-godišnjeg Rajana Gravenberha. Fantastično je ovaj tinejdžer pogodio dalji gornji ugao sa ivice kaznenog prostora, pošto ga je Tadić prethodno proigrao.

POLUVREME

43. minut - Gde je prvi, tu je i drugi. Gol je i u Minhenu gde Bajern vodi protiv Salcburga 1:0 - strelac je Robert Levandovski.

42. minut - Konačno, prvi gol iz igre večeras postigli su igrači Porta, protiv Marselja. Strelac je Zaidu Sanusi.

38. minut - Neverovatno - nema golova iz igre na večerašnjim utakmicama! Samo je Azar pogodio iz penala.

 

33. minut - CRVENI KARTON! Vidal ide napolje zbog prigovora, dvaput je u nekoliko sekundi burno prigovorio sudiji Tejloru, drugi put je bio vrlo navalentan (uneo mu se u lice), pa mu je glavni sudija pokazao drugi žuti karton u samo desetak sekundi. Čileanac nije mogao da se pomiri sa činjenicom da Tejlor nije Interu dodelio penal posle prekršaja Varana upravo nad njim - čini se da je bio u pravu Vidal, jer ga je Francuz  dokačio u trenutku kada je ovaj krenuo da šutne loptu.

inter real

Foto: Tanjug/Ap

30. minut - Precizna, efektna akcija Reala, igrači Intera su samo gledali kako igrači u belim dresovima kombinuju, pa je na kraju Handanović morao da spašava situaciju. Bio je dobro postavljen na udarac Azara.

24. minut - Osim u Milanu, nema golova na preostalih pet utakmica.

7. minut - Real vodi, u baš važnoj utakmici sa Interom, koja bi mogla da se ispostavi kao ključna za prolaz u grupi u kojoj je lider Borusija Menhengladbah. Azar je strelac za goste iz penala.

1. minut - U Madridu, gde igraju Atletiko i Lokomotiva našeg trenera Marko Nikolića, na jednoj od stolica položen je Maradonin reprezentativni dres sa brojem deset. Dijego je u selekciji Gaučosa bio saigrač aktuelnom treneru Atletika, Simeoneu.

 

Grupa A

Atletiko Madrid - Lokomotiva 0:0

Bajern - Red Bul Salcburg 3:1

(Levandovski 43, Koman 52, Sane 68 - Beriša 73)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa B

Inter - Real Madrid 0:2

(Azar 7.p, Rodrigo 60)

Borusija Menhengladbah - Šahtjor 4:0

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa C

Marselj - Porto 0:2

(Sanusi 42, Oliveira 72.p)

Olimpijakos - Mančester siti 0:1

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Liverpul - Atalanta 0:2

(Iličić 60, Gosens 64)

Ajaks - Mitjiland 3:1

(Gravenberh 47, Mazraui 49, Neres 66 - Mabil 81.p)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladarica

    25. novembar 2020 | 22:02

    Sudija je nepravedno dao crveni karton Vidalu jer nije hteo pogledati video snimak a Luka Modric je za sve kriv,jer je izazvao penal za sve je on kriv sudija pogotovo,utakmica je namestena ,samo da bi pobedio real,ali to nece biti hahahhahahhaha ,trebao je da pljune sudiju Vidal

  • Nusknvp

    26. novembar 2020 | 00:21

    Tamo gde barsa i real skidaju gace, celavi drzi gard

  • Milan

    25. novembar 2020 | 22:55

    Onakv penal koji je sviran za real ne bi svirali ni penaltidzanu u borbi za trece mesto koje sija zlatnim sjajem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA