≫ 

Spremao tim za meč Lige Evrope, UEFA ga suspendovala jer nema trenersku pro licencu

Italijan Filipo Đovanoli neće voditi Dandalk protiv Rapida, jer nema potrebnu kvalifikaciju da sedi na klupi

  • 0
Foto: youtube/Virgin Media Sport Filipo Đovanoli

Italijanski trener Filipo Đovanoli neće sedeti na klupi tima koji vodi, Dandalka, na meču lige Evrope sa Rapidom, jer ne poseduje trenersku pro licencu, bez koje nijedan trener ne može da vodi bilo koji prvoligaški tim u Evropi.

Dan pre utakmice sa Austrijancima kod kuće, UEFA je obavestila irski klub da Đovanoli ne sme da obavlja funkciju glavnog trenera, zbog čega nije ni prisustvovao konferenciji za medije pre utakmice 4. kola Lige Evrope.

Umesto njega, pred medijima se pojavio njegov pomoćnik.

Ostaje pitanje kako je Đovanoli vodio prethodna dva meča sa Arsenalom i Rapidom na strani (zamenio Kigena koji je vodio tim protiv Moldea u 1. kolu), očito je njegov "Si-Vi" promakao ljudima u UEFA, koji su reagovali tek kada je Italijan zaradio žuti karton na prethodnom meču.

Uvidom u njegove podatke, disciplinci evropske kuće fudbala su primetili da ovaj ne poseduje potrebne kvalifikacije za vođenje ekipe za ovaj nivo fudbala, pa je "razrešen dužnosti".

Đovanoli, pre Dandalka, nije vodio nijedan prvoligaški klub, uglavnom je bio skaut i trener mlađih kategorija italijanskih niželigaša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA