≫ 

Poslednji intervju Maradone vredi pročitati: "Da nisam bio zavisnik, mogao sam više da igram"

Legendarni argentinski fudbaler dao je intervju samo tri nedelje pre smrti, bilo je to njegovo poslednje oglašavanje

  • 24

Dijego Maradona nedavno je imao svoj poslednji intervju sa novinarima Klarina koji je vodio povodom svog 60. rođendana (30. oktobar)

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena umro je u sredu od srčanog udara, samo tri nedelje nakon što je proslavio rođendan.

- Fudbal mi je pružio sve što imam, više nego što sam ikad zamišljao. A da nisam imao tu zavisnost, mogao sam puno više da igram - kazao je Maradona.

On je bio izolovan u svom domu u Brandsenu, ali je pristao da odgovor na pitanja koja su mu novinari "Klarin-a" poslali putem svog portparola.

Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Komentirisao je svoju popularnost, govorio o ljubavi koju argentinski sportisti pokazuju prema svojoj zemlji, problemima s pandemijom korona virusa te Mesijevoj sudbini u Barseloni.

- Biću večno zahvalan ljudima na ljubavi koju mi pokazuju. Iznenađuju me svaki dan, ono što sam doživeo po povratku u argentinski fudbal nikada neću zaboraviti. Ponekad se pitam hoće li me ljudi i dalje voleti, hoće li se i dalje osećati isto- kazao je Maradona

On je dodao da argentinski sporisti rano odlaze u inozemstvo i domovina im nedostaje.

- Zato kada te pozovu iz reprezentacije, dolaziš ako treba i plivajući. Jer to znači ponovno braniti zastavu i to nas čini drugačijima. Kad vidim lice argentinskog sportiste koji pobjeđuje, to me oduševi -istakao je Maradona.

Dijego Diego Maradona

Foto: Guliver/ Marcelo Endelli/Getty Images

On se osvrnuo i na pandemiju korona virusa koja je u toku.

- Ovo je najgora stvar koja nam se mogla dogoditi, nikad nisam video nešto slično. Moja je želja da ova pandemija što pre prođe i da moja Argentina krene napred. Jako me rastužuje kad vidim decu koja nemaju dovoljno da jedu, znam kako je biti gladan, znam kakav je osećaj osećati kad ne jedeš nekoliko dana, a to se u mojoj zemlji ne sme dogoditi - rekao je legendarni fudbaler.

Naravno nezaobilazno pitanje je Lionel Mesi i njegov slučaj sa Barselonom.

- Znao sam da će ovo loše završiti i mislio sam da Leo odlazi. I meni se to dogodilo. Barselona nije lagan klub i on je tamo već dugi niz godina i prema njemu nisu postupali kako je zaslužio. Dao im je sve, odveo ih je na vrh i jednog dana je hteo promeniti sredinu, ali rekli su ne.

Maradona je početkom novembra završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operisan. Međutim, u bolnici su mu dijagnostikovani i znakovi apstinencijalne krize zbog čega je i  prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolini Buenos Ajresa.

Pre desetak dana je oporavak nastavio kod kuće, međutim u sredu je umro od srčanog udara.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. novembar 2020 | 07:48

    Droga i Alkohol su ga nažalost upropastili. Sigurno bi i duže igrao i živeo da nije toga bilo.

  • Johan

    26. novembar 2020 | 08:23

    Svi su ga voleli i staro i mlado i diktatori i dileri.

  • Sneza

    26. novembar 2020 | 08:03

    Veliki Dijego. Pocivaj u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA