≫ 

Maradona išao po lekove kod Kastra, a Englezi hteli da ga ponize, pa doživeli debakl!

Neverovatna priča koja pokazuje veličinu argentinskog fudbalera

  • 0

Dijego Maradona je 2000. godine u leto bio na Kubi kako bi dobio besplatan medicinski tretman zbog problema sa drogom i alkoholom.

Njegov menadžer Giljermo Kopola tiho  je zamolio novinare koji su bili tu i izveštavali o Fidelu Kastru da izbegnu igranje fudbala sa tada prekomerno teškim Argentincem kako ga ne bi ponizili.

Novinar BBC-a Endrju Kravton je ispričao kako se sve dogodilo:

- Poniženje je bilo naše, jer je Maradona, uprkos svom groznom stanju, iskoristio je urođenu viziju i umeće da bi postigao dva dalekometna gola pored našeg golmana.

-  Ekipa engleskih novinara izgubila je 6-0 od ekipe Maradone i prijatelja te kišne večeri u Havani, juna 2000. godine. Bio je to poraz koji je ispunio dečačku fantaziju nekih da igraju zajedno sa jednim od najvećih svetskih fudbalera - napisao je Kravton u svom izveštaju za BBC daleke 2004.

U Havani je Maradona nekoliko puta upoznao svog heroja, kubanskog predsednika Fidela Castra. Jednom je, iza zatvorenih vrata u Havanskoj palati revolucije, podučavao je revolucionara koji voli bejzbol, kako da dribla fudbalsku loptu.

Dijego Maradona i Fidel Kastro Printskrin: Youtube

Maradona je pokazao kubanskom legendarnom vođi tetovažu Kastra koju je Argentinac imao na levoj potkolenici i još jednu dugotrajniju tetovažu argentinskog revolucionara Ernesta „Če“ Gevare na desnom ramenu.

- Nisam komunista, ali sam„ Fidelista “do svoje smrti - rekao nam je kasnije Maradona.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA