≫ 

Autopsija Dijega Maradone potvrdila od čega je umro

Na klinici u San Fernandu okupio se veliki broj lekara sudske medicine koji su pregledali leš Maradone

  • 2
Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Dijego Maradona, umro je od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije, koja je generisala akutni edem pluća, prema preliminarnom rezultatu obdukcije koja je obavljena u toku dana.

To je zaključak do kojeg je sinoć došlo šest zvaničnih lekara sudske medicine i ekspert u ime porodice, koji su izvršili obdukciju leša Diega Maradone u bolnici u San Fernandu kako bi utvrdili koji su uzroci smrti idola.

Najizrazitiji podatak je prisustvo lekara kojeg je porodica imenovala da pažljivo nadgleda postupak koji je počeo posle 19.30. i trajalo je do posle 22.30.

U vreme dok su se izvodile ove studije, u okolini bolnice navijači su pevali na uzvik „Ko ne skače, to je Englez“ kao da je Maradona upravo ušao na teren.

Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Javno ministarstvo San Isidro pozvalo je pet forenzičara da izvrše obdukciju.

U obdukciji su učestvovali direktor Sudsko-medicinskog korpusa San Isidro Federico Corasaniti, njegov kolega iz pravosudnog odeljenja San Martin, direktor Odeljenja naučne policije policije Buenos Ajres i još dvoje forenzičara iz Korpusa sudske medicine, sudovi San Isidro.

Ovih pet zvaničnih forenzičara pridružio se i šesti lekar, kojeg je imenovala porodica.

Video: Mi smo umrili sa njim: Bolan oproštaj Argenticanaca od legendarnog Maradone

Studija - koja je sprovedena da bi se utvrdili uzroci smrti - biće završena toksikološkim analizama koje će u roku od nedelju dana utvrditi da li je bilo gutanja droge, zabranjenih droga ili alkohola.

Iz pregleda kuće koja se nalazila na parceli 45 u privatnom susedstvu San Andres de Tigre, u kojoj je živeo Maradona, policija i pravosudni istražitelji odbacili su mogućnost da je tehnički direktor Gimnasia i Esgrima La Plata pretrpeo nasilnu smrt.

Zvezda večeras (18.55) na gostovanju Gentu u Belgiji ima meč loptu - pobedom bi obezbedila evropsko proleće, ali trener Dejan Stanković ima velike kadrovske probleme, pa bi i bod bi odličan za srpskog šampiona. Kvota na keca je 2,40, na iks 3,35, a na dvojku 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Gent - Zvezda.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baš

    26. novembar 2020 | 08:56

    Me čudi da nije korona???! Neka mu je laka zemlja .Hvala za sve što je učinio i kao sportidta a i čovek.

  • Pa

    26. novembar 2020 | 08:58

    Od korone valjda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA