≫ 

Savićević za Telegraf: Maradona je bio moj idol, fudbalsko čudovište i čovek iz naroda

Od Maradoninih uspeha, Savićević je prevashodno izdvojio osvajanje Svetskog prvenstva u Meksiku gde je Armando na svojim leđima uz Valdana i Buručagu nosio ekipu to "boginje"

  • 23
Dejan Savicevic, Dijego Maradona Foto: MN press

Svi sportski radnici i kolektivi se sa velikom tugom opraštaju od legendarnog Dijega Armanda Maradone, a koliku moć na terenu i van njega je imao Argentinac ispričao nam je drugi genije, Dejan Savićević.

Savićević je još u dresu Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Italiji imao prilike da igra protiv Maradone, a za Telegraf je objasnio šta je to argentinsku legendu odvajalo od ostalih.

- Svet je nakon Pelea video nešto novo. Maradona je bio fudbalsko čudoviste. Došao je iz familije koja je grcala u siromaštvu, bio je čovek iz naroda i veoma je bio blizak njemu. Ta unikatnost je davala svima neki osećaj da nije sa ove planete. Od svih ostalih ga je odvajao stil igre, njegova ljubav prema fudbalu, tu se vrlo lako shvata koliko je on značio fudbalu - rekao je Savićević.

Maradona je, po priznanju genija, bio njegov idol.

- A, kome nije? Bio je idol meni i svima ostalima u tom periodu. Ne mogu reći da sam fudbal voleo zbog njega jer smo svi pojednako voleli tu loptu, kao on, kao ja, kao svi. Ali, nema ko nije pratio šta Maradona radi - naveo je Savićević.

1195907005 Foto: Guliver/Marcelo Endelli/Getty Images

Od Maradoninih uspeha, Savićević je prevashodno izdvojio osvajanje Svetskog prvenstva u Meksiku gde je Armando na svojim leđima uz Valdana i Buručagu nosio ekipu to "boginje".

Sve te velike stvari su se gomilale, a narod ga je samo gurao stepenicu po stepenicu u legendu.

- Jeste, čudo je postao. On se borio za narod stalno, a bezmalo puta je kritikovao političare, pogotovo posle svoje karijere. Valjda je to njegov narod konstantno osećao i zato mu se daju počasti koje zaslužuje. Bio je u duši levičar, to možete da vidite u filmovima o njemu. Neverovatna ličnost i neverovatan fudbaler - naglasio je Savićević.

Genije navodi da se video sa Maradonom u Kataru i da su na marginama FIFA sastanka popričali.

- Bio sam pre četiri godine u Kataru, na nekim sastancima FIFA, sreo sam se sa njim. Pričali smo o fudbal Boban, on i ja. Nije voleo Blatera, voleo je Infantina. Tuga zaista, pamtiće se sve što je ikada uradio za fudbal - zaključio je Savićević.

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    26. novembar 2020 | 13:47

    druze Savićeviću pamtišeš se u Srpskom narodu kao loš čovek, nikad ti se neće oprostiti to što si bio za odvajanje Crne Gore, sram te bilo do vijeka.

  • Pp

    26. novembar 2020 | 13:24

    Za razliku od tebe on nije prodao svoj narod, veru i državu. Ostao je dosledan do kraja života a ti si postao šiptarska prostitutka i Milova pudlica.

  • Darko

    26. novembar 2020 | 16:37

    Hvala ti Dejo za sve... Voleli smo te svi.. Bari ..Tokijo... Gledao sam Milano samo zbog tebe.. Ali Milo I politika ti nije trebala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA