≫ 

Sve što treba da znate o meču Gent - Zvezda: Startnih 11, evropsko proleće i milioni evra kao ulog

Crveno-beli od 18.55 igraju meč u kojem mogu da obezbede nokaut fazu

  • 12
FK Crvena zvezda, Kaa Gent Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Wikipedia/Gunther Vermeulen

Crvena zvezda od 18.55 u Belgiji igra veoma bitan meč za evropsko proleće u kojem joj je rival Gent. Crveno-beli ozbiljno oslabljeni ulaze u meč, jer su u Beogradu zbog povreda, suspenzija ili korona virusa stali neki od nosilaca igre.

Telegraf vam donosi neke od činjenjica pred meč, koji zvezdi može doneti evropsko proleće.

Gde se igra i ko prenosi?

Meč se igra u Gentu, na Gelamiko Areni koja ima kapacitet od 20.000 mesta. Meč prenose RTS 1 i Arena Sport 1.

Nema publike

Zbog korona virusa, publike neće biti na stadionu. Zvezda je dobila malu podršku ispred hotela u Gentu, gde su se pojavili navijači crveno-belih uz parolu "nikad nećeš biti sama".

Kakav je ulog?

Gent samo pobedom može da se nada prolasku u narednu rundu. Svaki drugi rezultat izbacio bi belgijski tim iz konkurencije da obezbedi evropsko proleće, pošto je trenutno bez bodova na začelju. Zvezda bi pobedom, u slučaju da i Hofenhajm u isto vreme pobedi Slovan u Liberecu, faktički obezbedila evropsko proleće. Ipak, crveno-belima bi i nerešen rezultat bio "kao kuća" u Belgiji.

Koliko su ekipe oslabljene i koje se startne postave očekuju?

FK Crvena zvezda, aerodrom Foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezda je u Belgiju krenula bez Aleksandra Kataija, Gelora Kange, Milana Rodića, Seku Sanoga i Marka Gobeljića, pet nosilaca i startera. Oslabljen je i Grent, koji je bez Lorana Depoatra, Romana Jaremčuka, Tima Klajndinsta, Sulejmana Mare i Igora Plastuna.

Zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Degenek, Petrović, Nikolić, Ivanić, Ben, Spiridonović, Falćineli.

Gent: Bolat, Botaka, Hanhe-Olsen, Ngadeu, Ngađui, Fortuna, Mohamadi, Dorš, Ođiđa-Ofoe, Kums, Bukari, Bezus.

Koliko pobeda donosi novca i bodova?

Pobednik meča dobija od UEFA nagradu od 590.000 evra, remi donosi 190.000 evra. Takođe, pobeda bi Zvezdi donela dodatna dva boda za UEFA klupski koeficijent, kao i eventualnih 375 bodova za nacionalni koeficijent.

Ko sudi?

Filip Glova, sudija Filip Glova; Foto: MN Press

Na centru će biti Slovak Filip Glova, sa svojim pomoćnicima zemljacima. Arbitar koji nema mnogo evropskog iskustva, a koji je jednom sudio i Partizanu u evropskom meču.

Ko je favorit po kladionicama?

Zvezda večeras (18.55) na gostovanju Gentu u Belgiji ima meč loptu - pobedom bi obezbedila evropsko proleće, ali trener Dejan Stanković ima velike kadrovske probleme, pa bi i bod bi odličan za srpskog šampiona. Kvota na keca je 2,40, na iks 3,35, a na dvojku 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Gent - Zvezda.

Forma timova

Zvezda je u seriji od šest vezanih pobeda u svim takmičenjima, a poslednja pobeda izvojevana je u derbiju protiv Vojvodine u Novom Sadu sa 2:0. Gent je na poslednjih šest utakmica u promenljivoj formi, ima dve pobede, tri poraza i remi. Na poslednjoj utakmici su pobedili Šarlroa u gostima sa 1:0, koji je jedan od vodećih timova u Belgiji na tabeli.

Reč trenera

Dejan Stanković:

- Postoje problemi sa povredama, ali one su sastavni deo fudbala. Činjenica je da ćemo nastupiti bez petorice igrača koji su igrali u Beogradu protiv Genta, ali sam mnogo puta do sada ponovio da imamo dvadeset startera. Znam koje smo igrače ostavili kod kuće i koliko oni znače za Zvezdu, ali nema alibija. Na nama je da se adaptiramo na situaciju. Imamo ekipu koja će se suprotstaviti Gentu i koja je spremna za utakmicu. Videćete i sami kakav će tim izaći sutra - verujem u sve njih. Nećemo da potcenjujemo Gent, mislimo da su kvalitetni, ali nećemo se braniti - rekao je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cvijetin.

    26. novembar 2020 | 16:59

    Zvezda nije nista oslabljena: bolje ce se pokazati rezervisti nego standardni: pa i reprezentacija srbije je bila oslabljena bila protiv Rusa pa kako su olako isprasili Ruse.

  • Хахахахаха

    26. novembar 2020 | 14:46

    Извини Пеђа стварно нисмо хтели да жврљамо графите испред Рајка Митића ХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХА

  • galeb

    26. novembar 2020 | 17:11

    Hajdemo komšinice, petardu im zabite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA