≫ 

Pogledajte šta je stavljeno na mestu gde je Maradona izveo "Božiju ruku": Da se naježiš!

Meksikanci takođe pate zbog odlaska legende koja je na stadionu Asteka dala dva najčuvenija gola u istoriji fudbala

  • 1
Dijego Armando Maradona gol 1986

Foto: Guliver/Getty Images /Allsport/

Dijego Armando Maradona je sa 60 godina otišao u legendu! Po mnogima najbolji svih vremena umro je u svom domu u Tigreu 25. novembra i rastužio čitav svet. Gotovo da nema sportske legende koja se nije oprostila od legendarnog El Pibea, nema fudbalskog kluba koji nije odao počast Maradoni.

Jedan od stadiona koji nikada neće zaboraviti Maradonu i koji će čuvati uspomenu na njega jeste Asteka. Tu je na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine postigao dva najčuvenija gola u istoriji fudbala. Oba protiv Engleza. Legendarnu "Božiju ruku" i gol kada je predriblao čitav tim Engleske i dao gol, a kasnije i podigao "Zlatnu boginju".

Na mestu gde je Maradona izveo "božiju ruku" kada je rukom dao gol Englezima, istaknut je venac sa oproštajnom porukom od stadiona Asteka.

- Ostavljaš nam Božiju ruku - pisalo je u poruci.

Asteka, Dijego Armando Maradona, božija ruka

Foto: Instagram.com/estadioaztecaoficial

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    26. novembar 2020 | 18:01

    Kuda ide ovaj svet svi podržavaju ciganluk. Umesto d osude nesportski gest postizanje gola rukom oni veličaju kradju. Ako je ova kradja ispravno što uradio Maradona onda zašto da zameramo ciganima što kradu u ping ping ligi. Ciganija krade u domačem prvenstvu i oni su domaći lopovi dik Maradona je svecki lopov. Bog nek prosti Maradonu kao čoveka jeste mnogo učinio za Argentinu ali nesportski potez nije za slavlje nego za osudu. Garagani imate idila on odlazi vi ćete nastaviti kradju dik vam neko ne stane na put. Hvala ako ovo objavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA