≫ 

Desetkovana Zvezda "tukla" Gent u Belgiji: Gol u 53. sekundi poveo crveno-bele do nokaut faze LE

Petrović i Milunović strelci u velikoj pobedi crveno-belih koja im otvara proleće u Evropi

FK Crvena zvezda

Foto: AP/Tanjug

Crvena zvezda je nadomak nokaut faze Lige Evrope! Zahvaljujući pobedi protiv Genta u gostima rezultatom 2:0, crveno-beli su definitivno izbacili Belgijance iz igre i pred poslednja dva kola imaju čak šest bodova više od Slovana iz Libereca koji je izgubio od Hofenhajma!

Strelci za srpskog šampiona bili su Njegoš Petrović posle samo 53 sekunde igre i defanzivac Nemanja Milunović u 58. minutu posle kornera, dok se obe asistencije pišu pored imena El Fardu Bena.

Pogled na tabelu jasno kaže da je Zvezda praktično sa obe noge u nokaut fazi Lige Evrope. Za to im je zvanično potreban bod iz dva meča ili da Slovan ne pobedi obe utakmice. S tim da čak i tada, ako dobije oba meča, u tom poslednjem kolu mora da dobije Zvezdu sa više od 5:1 s obzirom na to da se gleda međusobni skor.

Otišla je Zvezda u Gent bez petorice bitnih igrača! Sanogo je imao parne kartone, dok problema sa povredom imaju Marko Gobeljić, Gelor Kanga, Milan Rodić i Aleksandar Katai. Međutim, Dejan Stanković je do trijumfa došao slično kao Vladan Milojević svojevremeno protiv Kelna. Gol na vreme i "čvrsta ruka" u odbrani.

A taj gol nije mogao da dođe u boljem trenutku, jer je Petrović načeo mrežu Genta posle samo 53 sekunde. Bila je to pomoćna igra iz kornera. Nikolić je dodao Benu, ovaj vratio Petroviću koji je opalio projektil i postigao gol sezone.

Belgijanci očigledno nisu mogli da dođu sebi u tim trenucima, dok je Zvezda odlično koristila taj vetar u leđa kako bi "pobedila" na sredini terena. Ipak, kako je vreme odmicalo domaćin je preuzimao inicijativu i krenuo je da preti Milanu Borjanu koji je odigrao svoj 50. meč za Zvezdu u Evropi.

Upravo je Borjan najzaslužniji za to što je pred Zvezdinog imena na poluvremenu bila nula, jer je kao mačka intervenisao u 44. minutu i šut Bukarija glavom skrenuo u korner.

Gent je u drugo poluvreme ušao odlučniji i Zvezda je bila ta koja se branila sve do tog 58. minuta kada je Mulunović pogodio za 2:0. Tog trenutka je nekako bilo jasno da bodovi idu u Beograd, ali daleko od toga da se domaćin predao.

U 64. minutu je odbrana Zvezde dva puta kiksnula, ali to domaćin nije iskoristio. Ovaj drugi šut Bukarija završio je opet u rukama Borjana. Zatim je i kapiten Kums ostavljen sam u 70. minutu, s tim da je šutirao u spolji deo mreže. Bila je to možda i najbolja prilika za domaćina.

To je nekako bilo sve od Genta, Zvezda se kvalitetno branila, usčporila je igru i prvi put još od sezone 1990/91 vezala je tri pobede u Evropi. Doduše, vredi pomenuti i da je Gent igrao bez nekolicine igrača zbog problema sa koronom.

Za kraj, vredi još jednom pomenuti da Zvezda u sledećem kolu dočekuje Hofenhajm, dok Gent čeka Slovan.

FK GENT - FK CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

(Petrović 1, Milunović 58)

Gent (3:5:2): Bolat, Botaka (Kastro-Montes 46), Hanhe-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna, Mohamadi, Dorš, Ovusu (Ođiđa-Ofoe 60), Kums, Bukari, Bezus.

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Petrović (Eraković 71), Nikolić, Ben (Spiridonović 71), Ivanić, Vukanović (Radulović 88), Falčineli (Boaći 88)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    26. novembar 2020 | 20:26

    Znaci ovako ako sam dobro shvatio, kad Zvezda pobedjuje u evropi onda ovi nebitni timovi protiv kojih igra iako su ocaj jos izvedu trecu postavu, a kad igra u prvenstvu svi joj se sklanjaju. A partizan kad igra u prvenstvu svi grizu protiv njega, a u evropi uvek igraju protiv jakih timova koji uvek ciljaju finale lige sampiona ili evrope kao sto su Samrok i Sarloa. Dakle, da Zvezda ne namesta i da nema srece, a da se Mars poklopi sa Mesecom, a Merkur udje u putanju Venere partizan bi osvojio ligu sampiona i domacu ligu.

  • supergnu

    26. novembar 2020 | 22:14

    Brate, bez zezanja sada, meni je iskreno zao grobara. Ono, kad si nemocan i jadan pa zavolis sve evropske timove koji igraju protiv nas. Nate, bice bolje sledece godine...😂😂😂😂😂 E da ne zaboravim, cestitke za kup sampiona u basketu. Vidim da im to nemerljivo znaci. Msm, cestitke i nasem zenskom timu koji je to isto osvojio godinama pre njih...😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

  • Bili Majer

    26. novembar 2020 | 20:31

    Ovaj Gent je gori od partizana. Nema mnogo klubova koji su gori od patizana ali ovi jesu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA