≫ 

Hteli smo rezultat, a ne lepotu, još nismo prošli grupu: Stanković oprezan posle pobede nad Gentom

Cilj u Belgiji je ostvaren, Zvezda na bod od proleća

  • 4

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je njegova ekipa u Belgiji i u gostima Gentu išla isključivo na rezultat, a ne lepota u igri.

Do rezultata je i došla golovima Njegoša Petrovića u prvom minutu utakmice, a onda i pogotkom Nemanje Milunovića u 58. minutu za konačnih 2:0.

To je posle 2:1 u Beogradu protiv Genta i 5:1 na istom mestu protiv Slovana, treći uzastopni trijumf Stankovićevih izabranika.

- Treća pobeda zaredom, ovo je i za momke koji su ostali u Beogradu. Pet vrhunskih igrača, pet pravih momaka. Ali videli ste i ovde momke koji su ostavili sve što su imali na terenu. Znali smo da će biti teško, probali smo da ih usporimo. Nekad smo uspeli, nekad nismo, ali smo znali konkretno šta ćemo čekati.

- Radili smo dosta, spremali smo je dosta, ali to ne bi bilo ništa da igrači nisu bili ovakvi. U svakom momentu organizovano smo (branili), bilo je šuteva od strane Genta van 16, ali na postavljenu odbranu, nekih stopostotnih šansi nije bilo. Ne može uvek da se uživa u lepoti, nekad se ide samo na rezultat, što smo mi hteli večeras - rekao je Stanković posle meča za RTS.

Na konstataciju novinara da je pratkično sve rešeno, jer Zvezda sa devet bodova, na dva kola pre kraja ima šest više od trećeplasiranog Slovana, Stanković je obazriv i oprezan.

- Nije jasno dok to ne bude matematički. Fudbal je čudna igra. Mi spremamo utakmicu za utakmicu. Sledeća je Rad, pa Hofenhajm kod nas. Dok ne bude matematički nećemo spuštati gard. Iskoristio bih priliku da se zahvalim momcima na poštenom radu i utakmici, preponosan sam na njih. Zajedno možemo dosta - zaključio je Stanković.

Video: Zvezda iskoristila novi prekid: Milunović nadskočio odbranu Genta i duplirao prednost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA