Izvinio sam se Dijegu, jer moje ime pišu uz njegovo: Prvi strelac Napolija teško podneo smrt legende

Fudbaleri Napolija izašli su na teren sa prepoznatljivim brojem i prezimenom na leđima

  • 0
FC FK Inter Milan Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona je preminuo u sredu od posledica problema sa srcem, a Napoli je dan kasnije u meču protiv Rijeke odao poštu nekadašnjem igraču.

Svi njegovi igrači su pred meč sa hrvatskim klubom nosili čuvenu "desetku", a ofanzivac italijanskog kluba, Dris Mertens kaže da je to bilo posebno breme.

Oko stadiona San Paolo su se na hiljade navijača okupile da odaju počast i ostave cveće u ime preminulog "boga fudbala", ali i da pevaju pesme čuvenom Maradoni.

- Grozan trenutak i za mene, mogu misliti tek kako je bilo onima koji su živeli u njegovo vreme u Napulju. Imao je neverovatan uticaj na ovaj grad i sve na jugu Italije. Hteo bih da budem pozitivan i da se fokusiram na svoje uspomene čoveka sa osmehom na licu koji je voleo fudbal - rekao je Mertens za Skaj sport Italiju.

On je dodao i da se često dopisivao sa Maradonom putem svog Instagrama. Zato je smatrao da je imao i zašto da se izvini Argentincu.

- Jesam, izvinio sam se Maradoni što sam postigao više golova od njega i jer je moje ime bilo smešteno pored njegovog, a to nije u redu. On je bio i uvek će biti jedinstven. Zato je bilo teško poneti taj dres. Na neke načine to je uvek bio san, ali ne ovako - rekao je Mertens.

Da podsetimo, Mertensov Napoli je pobedio Rijeku sa 2:0 (Politano 41. i Lozano 75. minut). Belgijanac u tom meču nije postigao pogodak, ali je u junu ove godine postigao svoj, tada 122. gol za Napoli i postao prvi strelac napuljskog kluba.

Video: Zvezda iskoristila novi prekid: Milunović nadskočio odbranu Genta i duplirao prednost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA