≫ 

Kako je Stanković u Novom Sadu dobio Gent? Pitao sam ga da li mi veruje, rekao je: "Verujem Mister"

Povlačenje Vukanovića na levu stranu odbrane jedan je od klučnih poteza trenera Zvezde

  • 23
Dejan Stanković Foto: crvenazvezdafk

Rezultat u Gentu možda i nije bio iznenađenje (2:0), ali ideja trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića da Aleksu Vukanovića vrati na levu stranu odbrane u formaciji 3-5-2 ispostavila se kao pun pogodak.

Štaviše, nije isključeno da je to jedan od ključnih detalja koji su rešili utakmicu i doveli Zvezdu na korak do evropskog proleća.

- Rekao sam mu samo da mi veruje. Odmah posle Vojvodine sam mu rekao da razmišljam o tome, da igramo s trojicom pozadi, on nešto porvučenije. Rekao sam mu da se sprema psihički. Pitao sam ga: Je li mi veruješ? Rekao je; Verujem, Mister. A ja sam znao da će da odigra. I odigrao je perfektno. Obavio je fenomenalan posao. Videli ste posle i izmenu Genta, to je sve zbog njega - rekao je Stanković na konferenciji za medije, a potom se osvrnuo i na partiju Njegoša Petrovića:

- Ekipa izbaci pojedinca. Svi su odigrali perfektno, i ovo je zaista bila teška taktička utakmica. Mnogo borbe, a Petrović je delovao baš zrelo u sredini terena protiv nezgodnog protivnika. Žao mi je što nije završio utakmicu, i što je zbog jakog udarca koji je dobio, morao da izađe sa terena. Ipak, za mene je njegova večerašnja igra samo potvrda da je pred njim blistava karijera.

Govoro je Stanković detaljnije i o taktici koju je postavio u Belgiji.

- Zašto dati protivniku mogućnost da te kazni u onome u čemu je najbolji? U slučaju Genta to je brzina i igra iza leđa. Trudili smo se da im usporimo napad, kao u košarci, da im ne dozvolimo da kreiraju bilo šta. Polako smo postavljali blokove, spuštali se.. Svako je ispunio ono što je traženo i zaista smo bili svesni odakle mogu da nam zaprete.

Video: Stanković: Možda nije bilo lepo, ali igramo na rezultat, duh svlačionice je doneo pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. novembar 2020 | 09:37

    Sreca pa sudija nije video inace bi mu se Vukanovic obio o glavu

  • Brooka

    27. novembar 2020 | 10:27

    A groblje slobodno može da pljuje...više od toga ni ne mogu hihihi

  • levati

    27. novembar 2020 | 10:18

    kao da ste dobili real a ne poslednjeplasiranu ekipu koja nema nijedan bod..alooo znamo svi kako vi napredujete..sad citamo kao da je murinjo vodio ove polovnjake..cim naidju jaci eto petarde...jasno ko dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA