≫ 

Odbrana Dinama iz Zagreba je najbolja u Ligi Evrope: Hrvati jedini nisu primili gol u četiri kola

Iz odbrane se može izdvojiti mladi Joško Gvardiol koji je zvanično prodat Lajpcigu, ali će ostati do kraja sezone u dresu tima iz Zagreba

  • 8
FK Dinamo Zagreb, Maksimir stadion

Printskrin: Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

Dinamo Zagreb jedini je tim u grupnoj fazi Lige Evrope koji ni posle četiri odigrana kola nije primio gol.

Hrvatski tim je u snažnoj konkurenciji grupe K uspeo da se probije do prve pozicije sa dve pobede i dva remija, te tako napravi dobru podlogu za eventualni prolazak u nokaut fazu takmičenja.

Izabranici Zorana Mamića u četvrtak su na gostovanju savladali Volfsberger sa čak 3:0, a pre toga su istom timu slomili otpor minimalcem na svom terenu. U prva dva kola, Zagrepčani nisu primili gol na gostovanju CSKA u Moskvi (0:0), a nula je bila i u glavnom gradu Hrvatske u meču sa Fejenordom.

Najveće pohvale idu golmanu reprezentacije Hrvatske Dominiku Livakoviću, ali i defanzivnoj liniji Dinama koja je obavila sjajan posao. Iz nje se može izdvojiti mladi Joško Gvardiol koji je zvanično prodat Lajpcigu, ali će ostati do kraja sezone u dresu tima iz Zagreba.

Koliko je netaknuta mreža u grupnoj fazi Lige Evrope uspeh govori činjenica da su sve ostale ekipe primile minimum po dva gola, osim Rome, Real Sosijedada i Hofenhajma čiji su golmani samo jednom kapitulirali u četiri utakmice.

Interesantan podatak je takođe da ni u Ligi šampiona nema kolektiva koji nije primio makar jedan gol, tako da ispada da je Dinamo iz Zagreba jedina ekipa koja nije primila gol uopšte u grupnoj fazi evropskih takmičenja ove sezone.

Video: Milunović i Borjan: Svlačionica nam je donela pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живкони

    27. novembar 2020 | 11:54

    И Партзаи није примио ни један гол у лиги Европе ове сезоне, зашто медији о томе ћуте?

  • Dm

    27. novembar 2020 | 10:14

    Nadam se da ce Zvezda izvuci Dinamo pa da ih pokidamo kako treba

  • Gg

    27. novembar 2020 | 10:35

    Zato ih je Osijek rasturio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA