Maradona ljubio Federerovu sliku u Dubaiju: "Njihov susret je bio kao da dete sreće svog idola"

Kada je ugledao Federera, Maradona je bio blizu suza

  • 1
Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona imao je neizmernu želju da upozna jednog od najboljih tenisera svih vremena Rodžera Federera i tome je težio u poslednjoj deceniji, ispričao je argentinski fotograf Horhe Ferari koji je često pratio El Pibea po događajima i manifestacijama.

Maradona se susreo i sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem nekoliko godinama kasnije, a 2013. godine je došao u Dubaiji kako bi se upoznao sa Federerom i pogledao njegov susret. Može se reći da je bio veliki ljubitelj tenisa.

- Dijego je došao da gleda Federera u Dubaiju, a onda je izrazio želju i da se sastanu. Proveli smo ga kroz tunel stadiona gde su okačene slike šampiona i osvajača tog turnira. On je sve zastajkivao i ljubio Rodžerove postere - rekao je Fereri.

On je zatim preneo šta se desilo kada su se našla njih dvojica.

- Kada je ugledao Federera, Maradona je bio blizu suza. Grlio ga je i ljubio, zaista je mnogo poštovao. To nije bilo kao da obični ljudi, mislim mi, upoznamo Federera. To je bio momenat gde veliki Maradona upoznaje Federera, a bio je toliko uzbuđen, kao dete koje sreće svog idola - zaključio je Ferari.

Video: Pesma, tuga, bol i suze: Poslednji oproštaj argentinskih navijača od Maradone ispred groblja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    27. novembar 2020 | 11:13

    Umesto da sajdzija bude uzbudjen jer je video El Diega, ono obrnuto. Svasta. Ja sam sreo Borga na ulici u Londonu, bio sam van sebe od uzbudjenja! Ali to je Borg, kakav bre sajdzija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA