Pada teorija zavere oko smrti Maradone: Otkriveni novi detalji šta se desilo te noći u njegovoj kući

Procurila svedočenja ljudi koji su bili te poslednje sate sa Maradonom

  • 0
Dijego Armando Maradona Foto: AP/Tanjug

Nedavna izjava Matijasa Morle, advokata i prijatelja Dijega Armanda Maradone, o načinu na koji je legendarni fudbaler umro i te kako je uzburkala javnost! Ne samo onu u Argentini, već i širom sveta!

Morla je tvrdio da Maradonu niko nije obišao čak 12 sati i da je Hitna pomoć stigla tek pola sata nakon poziva, te je celu tu situaciju nazvao "zločinački idiotizam" i poručio je da će sve istražiti do kraja.

Međutim, argentinski "Clarin", koji je prvi javio o Maradoninoj smrti, donosi nove detalje vezane za poslednje Dijegove sate u vili u kojoj je boravio posle operacije hematoma na mozgu.

Pomenuti medij se poziva na sudske izveštaje u kojima navodno piše da je medicinski brat Rikardo obišao Maradonu u 10.30 ujutru po našem vremenu (6.30 po argentinskom) i potom je predao smenu sestri Žizeli koja je na sudu izjavila da je El Pibe još disao.

Ona je ponovila i to da je, sem nje, poslednja osoba koja je Maradonu videla živog i njegov nećak koji ga je posetio noć pre toga oko 23 časa. Na taj način pala je tvrdnja da ga niko 12 sati nije obišao.

Žizela je zatim rekla i da je oko 11.30, pola sata pre nego što je Maradona proglašen mrtvim, u kući ušli psiholog i psihijatar koji su pokušali da ostvare kontakt sa Dijegom koji im nije odgovarao. Upravo je poemnuta medicinska sestra, zajedno sa nećakom Maksijem Pomargom, pritrčala i krenula u proces reanimacije.

Dijego Armando Maradona Foto: AP/Tanjug

Takođe, u izveštajima koji se nalaze u sudu piše da je Hitna pomoć stigla veoma brzo, te da nije istina da im je za to trebalo pola sata. Pokušali su da ga vrate sa injekcijama adrenalina, ali su morali da konstatuju Maradoninu smrt.

"Clarin" navodi da je medicinski tim odmah uzeo krv i urin iz kojih će se odradtit tokiskološki nalazi, a rezultati bi trebalo da budu poznati u petak tokom dana.

Podsetimo, Maradona je u međuvremenu sahranjen na periferiji Buenos Ajresa uz prisustvo samo bliskih članova porodice i prijatelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA