≫ 

Zavirite u kafić koji je pretvoren u Maradonin hram: Stajali smo pred Dijegovim oltarom u Napulju

I ovo je jasan pokazatelj koliko je Dijego budio emociju kod Napolitanaca

  • 0

Kada je Crvena zvezda krajem novembra 2018. godine gostovala Napoliju, ekipa Telegrafa je boravila u Napulju i izveštavala sa tog meča 5. kola Lige šampiona!

Tom prilikom, u samom srcu grada, pronašli smo kafić koji je bio sve - samo ne običan, jer je u sebi imao oltar posvećen legendarnom Dijegu Armandu Maradoni.

Vlasnici lokala su su isti pretvorili u pravi mali hram posvećen Maradoni, što i ne čudi s obzirom na to da im je upravo El Pibe doneo dve jedine titule prvaka Italije.

Koliko je njegova smrt bila težak udarac za Argentinu, toliko je i sam Napulj pogođen tragedijom "svog sina." po kom će stadion Napolija vrlo brzo nositi ime.

- Do sada je nosio ime sveca, a od sada Boga - komentarisao je jedan od žestokih navijača a prenosi onlajn novina “Fanpejdž”.

Napulj je u četvrtak bukvalno “goreo” od crvenih baklji koje su desetine hiljada navijača istovremeno upalili na centralnom gradskom trgu Pjaca Plebiscito, a kolona navijača sa bakljama prostirala se duž glavnih gradskiuh ulica sve do fudbalskog stadiona.

U centru grada na fasadi kraljevske palate podignut je gigantski Maradonin portret, a na najvišem neboderu koji se vidi iz svih delova Napulja, svetlima u prozrima ispisan je gigantski boj 10, simbol, broj dresa u kojem je Maradona igrao.

Grad je prvo minutom šutnje odao počast preminulom idolu, a zatim se iz hiljada glasova zaorila pesma, himna navijača ”Majko, video sam Maradonu”.

U 21 čas, po dogovoru, na svim balkonima i prozorima upaljene su svetiljke, isturene zastave a građani su dugačkim aplauzom, kojim se u Italiji tradicionalno ispraća voljeni pokojnik, odali počast svom idolu.

Za Napolitance Maradona je bio i ostao bog upravo jer su ga doživljavali kao jednog od njih, sa svim ljudskim manama, porocima i greškama. I zato je Napuljom juče ođekivalo “Maradona, jedan i jedini”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA