≫ 

Bajernova demonstracija sile, veliki kiks Borusije i nova asistencija Filipa Kostića

Još jedno efikasno popodne u Bundesligi u znaku Bavaraca

  • 1
Germany Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

U Bundesligi ništa novo. Bajern se posle kiksa protiv Verdera na svom terenu u prošlom kolu rehabilitovao u gostima kod Štutgarta gde je rutinski slavio sa 3:1.

Tome je verovatno doprinela i činjenica da je trener Hansi Flik izveo najjači sastav sa Gnabrijem i Levandovskim u špicu, želeći da mu se ne ponovi novi kiks.

Solidni Štutgart je pružio otpor koliko je mogao, čak su Švabe i povele prve preko Tangija Kulibalija u 20. minutu, ali su do kraja prvog dela Koman Kingsli u 38. i Robert Levanodvski u 45. potpuno preokrenuli rezultat u korist gostiju.

Da su Štutgart i Bajern i dalje dva različita sveta postalo je jasno u 87. minutu kada je rezervista Daglas Kosta potvrdio trijumf Bavaraca, koji ostaju na liderskoj poziciji sa dva boda više od Lajpciga.

Dobrog Lajpciga, koji je savladao Arminiju na svom terenu sa 2:1, a već smo pisali da je trijumfu kumovao i mladi plejmejker srpskog porekla Lazar Samardžić (18), koji je asistirao kod prvog gola domaćina.

Kristofer Nkunku je povisio na 2:0 u 47. minutu, a sve što su gosti uradili na ovom meču bio je počasni pogodak Fabijana Klosa u 76. nekoliko minuta nakon što je Norvežanin Serlot promašio penal za domaćine.

Korak za Bajernom izgubila je Borusija iz Dortmunda koja je na svom terenu uspela da izgubi od Kelna sa 2:1. "Jarčevi" su stigli do premijerne pobede u sezoni na jednom od najtežih gostovanja i to zahvaljujući golovima Elijasa Širija u 9. i 60. minutu, dok je počasni pogodak za "Milionere" dao Torgan Azar u 74.

U sjajnom okršaju u Berlinu, Union i Ajntraht su podelili bodove (3:3), a srpski reprezentativac Filip Kostić asistirao je Portugalcu Andreu Silvi za pogodak u finišu prvog poluvremena. Tim iz Frankfurta je tako produžio niz na četiri nerešene utakmice.

Bundesliga, 9. kolo:

Petak:

Volfsburg - Verder 5:3

Subota:

Augzburg - Frajburg 1:1

Borusija Dortmund - Keln 1:2

Lajpcig - Arminija 2:1

Štutgart - Bajern Minhen 1:3

Union Berlin - Ajntraht 3:3

Borusija Mehengladbah - Šalke

Nedelja:

Bajer Leverkuzen - Herta

Majnc - Hofenhajm

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    28. novembar 2020 | 17:41

    Pa nista novo za Dortmund oni su mlada ekipa nije to nikakva bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA