≫ 

Fudbal za bogove i trijumf Ludakove ideje: Lids pokorio Gudison posle 30 godina projektilom Brazilca

Velika pobeda za tim iz Jorkšira u sjajnom okršaju 10. kola

  • 0

 

U možda jednoj od najboljih utakmica u Premijer ligi ove sezone Lids je pobedio kao gost Everton na Gudisonu sa 1:0 golom Rafinje u 79. minutu.

Brazilac, koji je tokom leta stigao iz Rena, sjajno je šutirao sa oko 20 metara, matirao Džordana Pikforda i tako doneo "Belima" četvrti trijumf ove sezone.

Pokazao je i Marselo Bijelsa, zvani Ludak, "mladim trenerskim lavovima" koji su prethodnih dana doveli u pitanje nominaciju za FIFA najboljeg trenera sveta, da je s pravom u probranom društvu, pošto je njegov tim u fajterskoj utakmici ipak bio bolji i zaslužio trijumf.

A igralo se 90 minuta kao da je rukomet u pitanju, a ne fudbal. I jedni i drugi napadali su spuštenog garda, niko nije pomišljao da se povuče, da se brani, pa je i komentator Sport kluba s pravom konstatovao da je pravi rezultat trebalo da bude 8:7 za Lids.

Pogađali su i jedni i drugi stative, bilo je i poništenih golova (ispravno) na asistenciju iz VAR sobe, a u svom tom haosu bolje se snašao tim iz Jorkšira koji je naneo Evertonu četvrti poraz na poslednjih pet utakmica u Premijer ligi.

Lids je zasluženo slavio i pokazao da nije ušao u Premijer ligu samo da bude "jo-jo klub", već da želi da napreduje i stremi ka vrhu u godinama koje dolaze. Ipak, ono što najviše oduševljava je fudbal koji igraju pod Bijelsom, a koji je pravi praznik za oči i dušu svakog pravog ljubitelja fudbala.

Premijernu pobedu u ovoj sezoni zabeležio je Vest Bromvič Albion koji je na "Hautornsu" bio boji od Šefild juanjteda u psolednjem meču subotnjeg programa sa 1:0.  Pogodak odluke postigao je Konor Galaher u 12. minutu, a Branislav Ivanović je odigrao sjajno čitav meč za "Vrećice".

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA